Tensiuni în localitatea gălăţeană Iveşti după prelungirea carantinei. Zeci de persoane s-au adunat la un filtru al forţelor de ordine

Tensiuni în localitatea gălăţeană Iveşti
după prelungirea carantinei. Zeci de persoane s-au adunat la un filtru al
forţelor de ordine

Foto: arhivă Adevărul

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot părăsi zona carantinată şi au cerut explicaţii autorităţilor. Prefectul s-a deplasat la faţa locului pentru a discuta cu protestatarii.

Aproximatix 30 de persoane s-au adunat la un filtru al forţelor de ordine din comuna gălăţeană Iveşti după ce au aflat că autorităţile au prelungit perioada de carantină cu încă două săptămâni. Oamenii s-au plâns că au rămas fără alimente şi fără bani.

”Nu a fost nimeni violent. Oamenii au venit pentru a cere explicaţii privind prelungirea carantinei. A venit domnul prefect şi a discutat cu ei, iar oamenii au plecat la casele lor”, ne-a declarat Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a instituit carantina într-o zonă a localităţii Iveşti în urmă cu 14 zile după ce indicele de infectare ajunsese la 10,17 la mia de locuitori. Acum, indicele de infectare este de 8 la mia de locuitori.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Raluca Turcan, despre carantina de noapte: „Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua, pe traseu, alte posibile măsuri”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările