Tatăl care şi-a bătut cu bestialitate cei doi copii, de 2 şi 5 ani, a fost condamnat în trecut pentru omor. Avocatul Poporului s-a sesizat în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Popa (41 de ani) a fost condamnat anterior pentru uciderea unei persoane, fiind în prezent reabilitat, ceea ce înseamnă că nu i se poate reţine starea de recidivă în cazul celor trei infracţiuni pentru care este cercetat în prezent.

Conform informaţiilor primite de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, Ovidiu Popa, bărbatul care s-a filmat cu telefonul mobil când îşi bate copii de 2 şi 5 ani pentru a-şi convinge soţia să se întoarcă la el, a fost condamnat anterior pentru omor, dosarul datând din anul 2000.

Conform spuselor soţiei sale, bărbatul de 41 de ani ar fi ucis-o pe fosta sa soacră. ”Nu aş crede că poate să se îndrepte! Nu aş crede că poate să devină o altă persoană pentru că el a mai făcut aşa ceva şi l-am crezut. El a mai făcut puşcărie, a mai omorât o persoană. Tot aşa a mai fost însurat şi pe mama la femeia aia a omorât-o! L-am crezut pe el că a zis că nu este adevărat, dar la câte bătăi îmi dădea acum stau şi mă gândesc că este adevărat!”, a declarat mama celor doi copii pentru observator.tv.

”Pentru acea faptă a intervenit reabilitarea şi nu se poate reţine starea de recidivă în actualul dosar penal”, ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, Daniela Lepădatu. Parchetul de la Tecuci îl cercetează pe bărbatul de 41 de ani pentru trei infracţiuni, respectiv ameninţare, violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Ovidiu Popa a fost arestat joi, 4 aprilie, pentru o perioadă de 30 de zile.

În acest caz, s-a sesizat şi Avocatul Poporului. "Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia a doi minori bătuţi de tatăl lor în localitatea Fântâni, judeţul Galaţi. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor", au precizat reprezentanţii instituţiei.

Reamintim că Ovidiu Popa a filmat agresiunile de mai multe ori, trimiţând imaginile atât soţiei, cât şi naşului său de cununie. Scopul declarat de agresor era acela de a-şi convinge soţia să se întoarcă acasă, după ce acesta a anunţat că îl părăseşte şi că a plecat în Anglia, la muncă.

Interesant este că în cursul audierilor bărbatul a declarat că nu a vurt să-şi rănească copiii, ci doar să o impresioneze pe mama lor să se întoarcă la ei. „Îmi iubesc copiii, nu am vrut să-i rănesc”, a spus Ovidiu Popa procurorilor.

Copiii, supuşi unei expertize medico-legale

Soţia bărbatului violent şi-a anunţat rudele din sat despre agresiunea la care au fost supuşi cei doi copii ai săi, după ce a primit o filmare pe o reţea de socializare, în care micuţii sunt loviţi şi înjuraţi de tată drept răzbunare pentru că partenera sa de viaţă l-a anunţat că se desparte de el. 

Una dintre rudele femeii a sunat la 112, cerând Poliţiei să intervină pentru a-i proteja pe copii de violenţele tatălui. Oamenii legii au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pentru o perioadă de 5 zile, prin care i-au interzis bărbatului să se apropie de copii săi la o distanţă mai mică de 100 de metri.

 „Aseară (NR.: marţi) a fost făcut un apel la 112, în jurul orei 22,00, de către o persoană din comuna Nicoreşti. Acesta a anunţat Poliţia că un bărbat de 41 de ani din localitate şi-ar fi agresat copii de 2 şi 5 ani. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi l-au găsit împreună cu copii. În urma verificărilor, s-a stabilit că în aceeaşi zi, în jurul orei 12,00, bărbatul şi-ar fi agresat fizic copii şi a înregistrat cu un telefon mobil acest lucru, iar imaginile filmate i le-a trimis soţiei, care este plecată în străinătate. S-a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi se fac cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor cauzei”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Miercuri seară, cei doi copii au supuşi unei expertize medico-legale, în prezenţa bunicii şi a unui psiholog. Ei vor rămâne în custodia Protecţiei Copilului până când se va stabili care este starea lor medicală şi se va stabili dacă membrii familiei lor (mamă, bunică) au capacitatea de a le asigura un nivel de trai şi de educaţie normal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite