Tânărul fără permis care a ucis doi copii şi a fugit de la locul accidentului a semnat un pact cu procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivanciu Corcioveiu FOTO Facebook/pagina personală
Ivanciu Corcioveiu FOTO Facebook/pagina personală

Ivanciu Corcioveiu (23 de ani) se află în prezent în arest preventiv, după ce, pe 6 septembrie, a lovit în plin cu maşina doi copii, omorându-i pe loc. Tânărul inconştient a ajuns la o înţelegere cu Parchetul în privinţa primului dosar penal deschis pe numele său pentru conducere a unui vehicul fără permis.

Ivanciu Corcioveiu  a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, prin care recunoaşte acuzaţia care i se aduce în primul dosar penal în care a fost pus sub inculpare, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Tânărul de 23 de ani a fost de acord cu pedeapsa stabilită de Parchet, de 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, ne-a declarat Cristina Emanuela Mărgărit, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Ultimul cuvânt în privinţa acordului de recunoaştere a vinovăţiei îl va avea instanţa de judecată.

Ivanciu Corcioveiu  a îndoliat localitatea gălăţeană Folteşti pe 6 septembrie,  după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului.  Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului.

Tragedia s-a produs pe DN26 (Galaţi-Târgu Bujor), pe raza localităţii Folteşti, chiar în faţa Primăriei. Ivanciu Corcioveiu, care nu a avut niciodată permis de conducere, conducea o maşină puternică (Alfa Romeo GT) cu o viteză foarte mare, estimată de martori la aproape 200 de kilometri la oră, moment în care a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi i-a spulberat pe cei doi copii.

Făcea ”liniuţe” cu un alt şofer teribilist

Martorii au mai afirmat că la faţa locului mai era o maşină, cu care se pare că şoferul ucigaş se întrecea pe şosea, în ceea ce se numeşte „liniuţă”, în limbajul persoanelor care participă la curse ilegale de maşini. La doar câteva secunde după accident, deşi rănit, Ivanciu Corcioveiu a ieşit din maşina grav avariată (după ce a lovit copiii s-a izbit de un stâlp şi s-a răsturnat în şanţ) şi a luat-o la fugă spre localitatea învecinată.

Autorul gravului accident de circulaţie a părăsit ţara şi s-a ascuns în Italia. Ivanciu Corcioveiu nu ar fi reuşit acest lucru fără ajutorul verilor săi, Costel Vieru şi Alexandru Vieru, care au condus maşina cu care inidividul  a ieşit din ţară, cu un act de identitate ce nu-i aparţinea.

Ivanciu Corcioveiu a fost extrădat din Italia, iar în prezent se află în arest preventiv. Acesta este cercetat pentru conducere a unui vehicul pentru permis, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fiind posibil ca pe lista de acuzaţii să se adauge şi trecerea ilegală a frontierei şi folosirea fără drept a unui act de identitate al altei persoane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite