Tânăra studentă care a ajunsese la 34 de kg a fost operată. Deocamdată medicii spun că era vorba despre o ocluzie intestinală

Tânăra studentă care a ajunsese la 34 de kg a fost operată. Deocamdată medicii spun că era vorba despre o ocluzie intestinală

Lica se simte acum mai bine. Foto: Arhiva personală

Rudele şi prietenii confirmă faptul că operaţia a decurs bine şi că Lica se simte mai bine. Ea va mai sta câteva zile la reanimare, după care va fi supusă unor noi teste pentru a vedea dacă mai suferă şi de alte boli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasilica Dediu este o studentă în ultimul an la Medicină, în Galaţi, care a avut ghinionul să aibă mari probleme de sănătate ce nu pot fi diagnosticate de niciun medic din România, care a evaluat-o până acum. Problemele medicale ale fetei au pornit de la nişte banale dureri abdominale. Acum, tânăra, pentru care niciun doctor nu găseşte soluţii, cântăreşte doar 34 de kilograme.

Ieri, tânăra a fost operată de medicul Irinel popescu de la Spitalul Fundeni. Medicii spun că operaţia a decurs bine, dar că Lica va mai rămâne câteva zile internată în spital. După operaţie, medicii au reuşit să pună şi un prim diagnostic:

„Este vorba despre ocluzie intestinală, diagnostic pe care noi îl bănuiam deja, încă de ieri. Dincolo de orice alt diagnostic, această ocluzie intestinală apare de regulă la pacienţii operaţi”, le-a spus membrilor familiei doctorul Irinel Popescu.

Medicii avertizează însă că greul pentru tânăra studentă nu a trecut. „Vom vedea dacă mai există şi o altă boală de fond care să explice evoluţia negativă din ultimele 3-4 luni. După ce se va vindeca, va trebui să evaluăm din nou starea ei de sănătate”, a mai spus medicul Irinel Popescu.

Familia şi prietenii tinerei, veniţi cu toţii din Galaţi să fie alături de Lica, fiecare secundă părea o veşnicie.

Dacă se va confirma faptul că Lica are şi o altă boală rară, atunci ea va avea nevoie de un consult în străinătate. Banii pe care colegii lor se chinuie să-i strângă în cadrul unei campanii umanitare vor fi astfel extrem de utili.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: