Sute de şoferi amendaţi pentru că şi-au parcat maşinile pe trotuar, pe spaţiul verde şi pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Sute de şoferi
amendaţi pentru că şi-au parcat maşinile pe trotuar, pe spaţiul verde şi pe
locurile destinate persoanelor cu handicap

Foto: Poliţia Locală Galaţi

În luna aprilie 2019,  poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră Galaţi şi cei de la ordine publică au aplicat sute de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 95.760 de lei, şi 262 de puncte penalizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din numărul total de amenzi, 25 au fost date conducătorilor auto care au parcat, staţionat sau oprit neregulamentar în zona Palatului de Justiţie din Galaţi şi a Colegiului Naţional „Costache Negri”.

”Şi în luna aprilie cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor HCL 260/2018 – 241 de sancţiuni contravenţionale (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap), alte 157 de amenzi au fost date în baza OUG 195/2002, pentru oprire, staţionare, parcare neregulamentară. Tot în cadrul planului de măsuri „Siguranţa în trafic” au mai fost aplicate sancţiunui pentru încălcarea Legii 61/1991, HCL 425/2011 şi HCL 335/2014”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În luna mai 2019, poliţiştii locali vor acţiona în următoarele zone:

-strada Brăilei – zona Colegiului Naţional „Costache Negri”;

-strada Prelungirea George Coşbuc c/c strada Brăilei – zona Palatului de Justiţie;

strada Domnească, tronsonul cuprins între strada Lahovary şi strada Basarabiei;

-bulevardul Marii Uniri, tronsonul cuprins între Parc Viva şi strada Navelor;

-strada Cloşca, Parc Cloşca;

-bulevardul George Coşbuc – zona  Peco şi strada Brăilei;

-strada Constructorilor, Complex Ţiglina II;

-strada Crizantemelor;

-strada Frunzei c/c strada Brăilei;

-bulevardul Galaţi / bulevardul Dunărea;

-Şcoala Gimnazială nr. 12 ”Miron Costin” şi Biserica ”Sf. Mina”;

-strada Nae Leonard;

-strada Mihai Bravu c/c stradaVultur;

-strada Mihai Bravu c/c strada Vasile Alecsandri;

-strada Basarabiei – Calea Prutului şi bulevardul George Coşbuc;

-strada Ştiinţei c/c strada Bolintineanu.

În intervalul ianuarie – aprilie 2019, poliţiştii locali au aplicat 2.165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 624.000 de lei, şi 1.600 de puncte de penalizare.

Poliţiştii locali de la Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră acţionează pe străzile intens circulate, în zona uniăţilor de învăţământ, apoi pe străzile secundare. În cadrul planului de măsuri mai sunt vizate trecerile de pietoni, dar şi staţiile destinate  mijloacelor de transport în comun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: