Sute de gălăţeni au fost amendaţi pentru că au fumat în spaţiile de joacă pentru copii, şcoli, staţii de autobuz şi pieţe agroalimentare

Sute de gălăţeni au
fost amendaţi pentru că au fumat în spaţiile de joacă pentru copii, şcoli,
staţii de autobuz şi pieţe agroalimentare

Fumatul în spaţiile publice este interzis Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii locali au sacţionat 366 de persoane pentru că au încălcat legea antifumat, valoarea amenzilor depăşind 51.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii locali din Galaţi au aplicat, în baza legii 349/2002 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, un număr de 366 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 51.300 lei.       

”Menţionăm că, la nivelul municipiului Galaţi, de la intrarea în vigoare a legii 349 – actualizată, privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, poliţiştii locali au aplicat un număr de peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 60.000 lei”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Ca şi în 2016, cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale au fost date unor persoane care fumau în locaţii, precum spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz şi pieţe agroalimentare.

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 lei şi sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

citeste totul despre: