Supersalariaţii din universităţile de stat fac bani chiar şi în lipsă. Salariile le sunt plătite pe pontaje false!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Mânzu (dreapta) şi Dorin Coteţ (stânga). Foto: Bogdan Nistor.
Viorel Mânzu (dreapta) şi Dorin Coteţ (stânga). Foto: Bogdan Nistor.

Ingeniosul sistem folosit de supersalariaţii din învăţământul universitar de a-şi trimite asistenţii la cursuri pentru a putea, astfel, să aibă două sau trei slujbe, stârneşte şi nemulţumirea studenţilor.

Trebuie spus că această practică este caracteristică atât pentru învăţământul superior privat, cât şi pentru cel de stat.

CITIŢI ŞI:

Superbugetarii. Muncesc, pe hârtie, între 16 şi 24 de ore pe zi şi primesc salarii de până la 200.000 lei pe an

„Este o practică des utilizată de aşa-zişii «profesori-dinozauri». Aceştia îi sună pe asistenţi şi îi trimit la cursuri pentru că au şi alte obligaţii. Este o practică ce ar trebui să dispară", ne-a declarat Dorin Coteţ, preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi.

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei

JURNAL DE CRIZĂ Profesorii navetişti dau jumătate de salariu ca să predea la sat


Viorel Mînzu, rectorul Univerităţii „Dunărea de Jos", unul dintre superbugetarii cu mai multe posturi la stat, nu a dorit să comenteze foarte mult acest subiect, sub pretextul că este la vânătoare şi că nu are semnal în zonă.

Vreau să afirm clar că nu cred că este o problemă serioasă în ceea ce priveşte prezenţa asistenţilor la cursuri. Eu nu cunosc să fie reclamaţii de la cineva. Nu cred că reprezentanţii Ligii Studenţilor au făcut asemenea declaraţii. Cred că este o invenţie răutăcioasă a dumneavoastră, a presei", a declarat rectorul.

Încă un superbugetar

Un alt exemplu de superbugetar, în afara celor prezentaţi în ediţiile trecute, este al lui Stelian Stancu.

EXCLUSIV/ Fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi sunt acuzaţi de acordarea a 12 sporuri ilegale

Curtea de Conturi confirmă: Stimulentele şi sporurile de proiecte europene încasate de directorii din Primăria Galaţi sunt ilegale 

Acesta avea, până de curând, următoarele slujbe: director Teatrul Gulliver (desfiinţat acum trei luni), actor la acelaşi teatru, actor la Teatrul Dramatic, decan la Facultatea de Arte, profesor la facultatea în cauză (şi ultimele două posturi le-a pierdut recent).

Asta în condiţiile în care Stelian Stancu are 68 de ani şi ar fi trebuit să iasă la pensie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite