Super-alimentele create de cercetătorii de la Universitatea din Galaţi, premiate la singurul târg din România care promovează inovaţiile în domeniu

Super-alimentele create de cercetătorii de la Universitatea din Galaţi, premiate la singurul târg din România care promovează inovaţiile în domeniu

UDJ Galaţi, sursa: Arhivă

Patru lucrări realizate de profesorii Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi au fost premiate la „INOVALIMENT”, singurul târg din România care promovează activităţile de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul alimentar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Cercetătorii de la Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, au participat la cea de-a doua ediţie a INOVALIMENT şi au câştigat mai multe premii. 

INOVALIMENT este singurul târg din România dedicat în exclusivitate promovării activităţilor de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul alimentar, iar tematica acestei ediţii a vizat „Tehnologiile alimentare orientate spre creşterea calităţii vieţii”.

Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a participat cu opt lucrări înscrise în competiţie şi o prezentare la conferinţele ştiinţifice, iar patru din aceste lucrări au fost premiate.

Astfel, la Categoria „Inovaţie”, Premiul I a revenit dr. ing. Carmen Bolea, pentru lucrarea „Co-microîncapsularea antocianilor din orez negru şi bacterii lactice”. 

O altă lucrare distinsă cu Premiul III este „Valorificarea sustenabilă a cojilor de ceapă, pentru dezvoltarea de ingrediente inovatoare funcţionale”, apartinând drd. ing. Adelina Milea. 

Tot la categoria „Inovaţie”, SIA a primit o Menţiune, pentru lucrarea „Soluţii inovative privind diversificarea gamei de produse de panificaţie funcţionale cu stabilitate microbiologică extinsă”, scrisă de drd. ing. Bogdan Păcularu Burada.

La Categoria „Biotehnologii”, SIA a obţinut Premiul I pentru cercetarea „Valorificarea subproduselor rezultate de la procesarea afinelor pentru obţinerea de bioingrediente cu utilizări în industria alimentară”, apartinând Nicoletei Dermengiu, student în anul II la Masterul Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Peste 40 de cercetători şi specialişti din domeniul alimentar au participat la INOVALIMENT, eveniment care a avut loc online în perioada 22-26 noiembrie. Scopul târgului este acela de a susţine şi de a promova inovaţiile din domeniul alimentar şi de a conecta mediul academic la cel socio-economic, în vederea facilităţii transferului tehnologic.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările