Supărarea unui medic român stabilit în Franţa: „Prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Radu Lupescu, sursa: Arhivă Personală
Medicul Radu Lupescu, sursa: Arhivă Personală

Medicul român Radu Lupescu, specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă la o clinică din Strasbourg, vorbeşte pe pagina sa de Facebook, despre un caz care l-a înfuriat şi cutremurat: o prietenă din România a fost certată de un preot pentru că s-a vaccinat anti COVID.

Dr. Radu Lupescu povesteşte despre cazul unei prietene apropiate din România, al cărui frate a decedat în urma infecţiei cu SARS-COV-2. 

La înmormântare, preotul ar fi certat-o pe prietena acestuia deoarece s-a vaccinat. 

 „Sunt furios! Sunt, de când cu pandemia, solicitat să dau o mâna de ajutor pentru apropiaţi sau necunoscuţi care m-au contactat pe FB, oameni care îi aveau pe cei dragi spitalizaţi cu Covid-19. Încerc întotdeauna să ajut, iar anumite cazuri mă cutremură, chiar dacă sunt obişnuit cu moartea şi suferinţa. Weekendul acesta a fost înmormântat în ţară, mort de COVID, fratele unei prietene apropiate. Prietena este vaccinată, restul familiei, rămas în ţară, toţi nevaccinaţi. La înmormântare, prietena mea a fost certată de popă pentru că s-a vaccinat!”, a scris dr. Lupescu, pe pagina sa de Facebook.

Medicul susţine că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar trebui să intervină în astfel de cazuri care „răspândesc moartea”, în loc să „răspândească cuvântul Domnului, adică înţelepciunea în faţa molimei”.

„Nu ştiu exact cum funcţionează ierarhia în BOR, dar patriarhul s-a exprimat clar: <ascultaţi de medici!>. Preafericitul patriarh Daniel însuşi s-a vaccinat. Nu înţeleg de ce acest îndemn nu ajunge peste tot, la toţi popii, în fiecare sat. Am avut şansa de a întâlni în viaţa mea preoţi minunaţi, cum este şi preotul nostru de la Strasbourg, care luptă pentru o viaţă mai bună în comunitate şi ajută permanent membrii comunităţii noastre. De aceea nu înţeleg de ce ierarhia BOR nu intervine în astfel de cazuri care răspândesc moartea, în loc să răspândească cuvântul Domnului, adică înţelepciunea în faţa molimei...”, a adăugat medicul Lupescu.

Dr. Radu Lupescu este medic anestezist şi de Terapie Intensivă şi preşedintele Asociaţiei Medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg. El fost decorat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Ordinul Naţional de Merit, pentru eforturile şi rezultatele remarcabile depuse în lupta anti-Covid.

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite