UPDATE Subiecte Română BAC 2018. Genul liric la Eminescu sau Arghezi, „Ultima oră” de Mihail Sebastian şi „Note de călătorie” de Anton Holban

UPDATE Subiecte Română BAC 2018. Genul liric la Eminescu sau Arghezi, „Ultima oră” de Mihail Sebastian şi „Note de călătorie” de Anton Holban

FOTO Arhiva Adevărul

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla în timp util subiectele la Română BAC şi rezolvarea acestora.

UPDATE „Subiectele de la această probă au avut un nivel mediu de dificultate. Cred că cerinţele au fost simple pentru elevii care au învăţat la Limba Română“,  a explicat pentru „Adevărul“ Mihaela Apetrei, specialist în lingvistică.
 
UPDATE La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe în baza unui fragment de text extras din „Note de călătorie”, scris de Anton Holban. La Subiectul al II-lea candidaţii au avut de explicat rolul notaţiilor folosite de autor în fragmentul din opera „Ultima oră”  de Mihail Sebastian. La Subiectul al III-lea au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.
 
UPDATE Din primele informaţii, la Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi.
 
Tot la Profilul Real candidaţii au primit un text dramatic în baza căruia trebuiau să zică ce rol le-a fost atribuit personajelor.
 
La Profilul Umanist candidaţii au avut la subiectul al III-lea de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Aproape 3.800 de absolvenţi de liceu din judeţul Galaţi s-au înscris la Bacalaureat 2018. Dintre aceştia, circa 400 sunt absolvenţi din anii precedenţi, iar aproape 3.400 au terminat liceul anul acesta.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, cursurile clasei a XII-a au fost frecventate, în anul şcolar 2017-2018, de 4.450 de elevi, însă mai bine de 1.000 au ales să nu se mai înscrie la examenul de Bacalaureat.

În judeţul Galaţi sunt organizate nouă centre de examen, la următoarele unităţi de învăţământ: Colegiu Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Galaţi, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Galaţi, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi, Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi, Liceul Teoretic „Sfânta Maria” Galaţi, Liceul Tehnologic de Marină Galaţi, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci şi Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie din Tecuci.

În anul 2017, procentul de promovare pentru judeţul Galaţi, la sesiunea de Bacalaureat iulie, a fost de 80,49 la sută.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: