Sub teroarea gropilor şi şantierelor: traficul a devenit infernal, iar Ambulanţele nu mai pot ajunge la pacienţi

Sub teroarea gropilor şi şantierelor: traficul a devenit infernal, iar Ambulanţele nu mai pot ajunge la pacienţi

Campioana gropilor din oraş!

Mii de maşini înghesuite pe Brăilei şi ambulanţe care o iau pe contrasens pentru a ajunge la bolnavi. Aşa arată de câteva zile Galaţiul. Pe Faleza Superioară şi pe strada Prelungirea Saturn traficul este deviat din cauza unei imense gropi care a apărut în zona „Elice", dar şi ca urmare a şantierelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apasă aici pentru a vedea galerie foto cu circulaţia groaznică din oraş

Blocajele în trafic au devenit ceva obişnuit în oraşul de la malul Dunării. Dacă până mai ieri nu făceai cu maşina mai mult de 10 minute de la Palatul Justiţiei şi până la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acum poţi avea ghinionul să ajungi şi în 45 de minute la destinaţie, dacă nu chiar mai mult.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO / Autorităţile nu se sinchisesc de contribuabil: Stradă închisă, anunţ lipsă

GALERIE FOTO: Ispravă de tip "Caracal": Strada cu stâlpi pe mijloc

Ambulanţele, blocate în trafic

Grav este că ambulanţele, maşinile de Poliţie şi cele de Pompieri ajung foarte greu la bolnavi şi accidente din cauza ambuteiajelor care se formează în trafic. Ieri, ambulanţele au fost nevoite să circule pe contrasens pe strada Brăilei întrucât toate cele trei benzi de circulaţie erau blocate de maşini.

Explicaţia este relativ simplă. Edilii au decis să închidă circulaţia pe două artere esenţiale pentru fluidizarea traficului rutier în Galaţi.

Cele două străzi care au paralizat circulaţia în Galaţi sunt Prelungirea Saturn, unde în dreptul turnului de televiziune se efectuează lucrări pe programul ISPA şi Faleza Superioară, unde o imensă groapă, cu diametrul de câţiva metri, s-a căscat în asfalt.

Ce fac autorităţile!?

Nu o sa vă vină să credeţi, dar edilii aşteaptă să vină vremea frumoasă. „Vom putea repara aceste străzi numai după ce vremea ne va permite. Ca să pot folosi mixtura rece trebuie ca asfaltul să fie uscat, altfel nu se poate realiza această operaţiune", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

„Ştiu că sunt probleme în tot oraşul, pe toate străzile importante. Dacă nu este uscat pe jos, degeaba pun. Nu se lipeşte. În clipa când avem două-trei zile să se usuce asfaltul, se trece la treabă", susţine Ciumacenco.

Primarul Dumitru Nicolae a ţinut la rândul său să precizeze că este nevoie de 20 de milioane de lei pentru asfaltarea străzilor cu probleme din Galaţi.

Prioritare sunt străzile ISPA

„Prioritate vor avea străzile la care s-au executat deja lucrări la conductele de apă, gaze, canalizare sau în cadrul programului ISPA, astfel încât să nu mai fie nevoie de alte intervenţii care să strice ulterior asfaltul", a declarat Dumitru Nicolae.

Nu se ştie deci cât timp va mai dura până când cele două artere vor putea fi redate circulaţiei iar gălăţenii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare dacă se decid să plece de acasă cu maşina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: