Studenţii la Medicină se alătură campaniei naţionale de donare de sânge. Câţi donatori îşi propun organizatorii să atragă în cele 5 zile de campanie

Studenţii la Medicină se alătură campaniei naţionale de donare de sânge. Câţi donatori îşi
propun organizatorii să atragă în cele 5 zile de campanie

Foto: arhivă Adevărul

În perioada 15-19 aprilie 2019 va avea loc în România cea mai mare campanie de strângere de donatori de sânge, la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România. Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi se alătură campaniei naţionale de donare, „Donează sânge, fii erou!”, care se desfăşoară simultan în 11 centre universitare din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gălăţenii care pot să doneze sunt aşteptaţi în perioada 15-19 aprilie 2019 la Centrul Regional de Transfuzii din Galaţi între orele 8,00- 12,00. Organizatorii îşi propun să atragă peste 400 de donatori în cele 5 zile de campanie.

”Pe parcursul campaniilor de donare am sesizat lipsurile majore cu privire la informaţiile pe care le deţine populaţia generală cu privire la actul donării de sânge. Ca studenţi medicinişti cred că putem să ameliorăm aceste neajunsuri ale sistemului transfuzional din România şi mai cred că este de datoria noastră să informăm tinerii cu privire la nevoia constantă de sânge şi beneficiile de care dispun în urma actului donării de sânge. Succesul campaniei „Donează sânge-Fii erou” se datorează implicării voluntarilor dedicaţi care se ocupă de organizare, donatorilor care răspund mereu la apelul nostru, a cadrelor medicale din Centrul Regional de Transfuzii, dar şi a partenerilor şi sponsorilor. Le mulţumim pentru că ei fac diferenţa”, a declarat Mihalcia Daniela, unul dintre organizatorii campaniei.


Obiectivele principale ale acestei campanii sunt informarea populaţiei cu privire la importanţa existenţei unei rezerve de sânge în spitalele din judeţul nostru, cât şi conştientizarea şi sensibilizarea acesteia asupra actului de donare de sânge.

”Este necesar să se înţeleagă că acest produs biologic nu are preţ, iar dăruirea lui (prin actul donării) va veni în sprijinul sistemului medical, în vederea salvării multor vieţi omeneşti”, au precizat organizatorii campaniei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: