FOTO Studenţii din Galaţi au realizat un suc din zer şi fructe care a impresionat juriul concursului Ecotrophelia

FOTO Studenţii din Galaţi au realizat un suc din zer şi fructe care a impresionat juriul concursului Ecotrophelia

Sucul este revigorant şi plin de vitamine.

Studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au uimit juriul din acest an de la Ecotrophelia cu o băutură energizantă, bazată pe zer şi suc de fructe. Wow Energy a luat însă doar argintul, juraţii acordând marele premiu realizatorilor unei rulade de caşcaval cu păpădie şi seminţe de chia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul universitar de la Galaţi a fost reprezentat în finala concursului Ecotrophelia de la Suceava de trei echipaje. Unul dintre acestea - cel format din patru studenţi - a reuşit să impresioneze juriul competiţiei şi s-a clasat în final pe podium (locul al doilea) cu un produs inedit şi unic, în acelaşi timp, în România. Este vorba despre Wow Energy, o băutură naturală din zer şi suc de fructe. Partea cea mai bună a acestui produs este aceea că nu are niciun fel de aditiv.

„Ne-am gândit să valorificăm un subprodus - zerul - dar să-l tratăm modern, nu cum se trata până acum, ci la presiune mare. Până la urmă ne-a ieşit ceva unic în România, ceva ce doar în Statele Unite se mai produce”, ne-a declarat Tatiana Moscu, una dintre fetele din echipajul clasat pe locul al doilea la Ecotrophelia.

Un lucru extrem de apreciat de juriu a fost planul de afaceri pentru acest produs, responsabil cu acest lucru fiind Ionuţ Udrea. „Le-am spus reprezentanţilor juriului că noi credem că produsul nostru este bine poziţionat pe piaţa nectarului. Dacă ar fi să estimăm, preţul lui s-ar situa între 5 şi 7 lei. El ar putea fi ceva mai scump în restaurante. De asemenea, noi am stabilit că acest produs va fi consumat în oraş”, ne explică Ionuţ Udrea.Produsul nu conţine zahăr decât cel natural din fructe.

Produsul este revigorant, dar nu este o băutură răcoritoare, ci un suc din fructe. Este recomandat şi copiilor dar consumat cu moderaţie.

Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe este ferm convins că sucul de fructe este adevăratul câştigător al concursului Ecotrophelia. „La cum a fost prezentat, cu plan de marketing şi cu toate calităţile lui, sucul este, din punctul meu de vedere, câştigătorul acestui concurs. Acum, îmi doresc ca reţeta acestui produs să fie cumpărată de producători prestigioşi, astfel încât el să poată fi produs la scară largă”, spune Petru Alexe. De altfel, produsele noi, care ajung la concursul Ecotrophelia, intră extrem de repede în atenţia producătorilor, care au certitudinea că sunt făcute de adevăraţi profesionişti.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: