Studenţii gălăţeni de la „Ştiinţa Alimentelor” se pregătesc să cucerească din nou trofeul Ecotrophelia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei echipaje de la Galaţi vor merge la faza naţională a concursului cu biscuiţii „Carrot-secret”, cu un produs dintr-un amestec de carne de vită şi pui, dar şi cu o băutură surpriză, bazată pe zer şi adaos de suc de fructe.

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi a finalizat zilele trecute operaţiunea de selecţie a celor trei echipaje care vor reprezenta Galaţiul în finala naţională a concursului „Ecotrophelia 2013”.

„Noi am terminat faza locală, avem cele trei echipaje premiate care vor merge la Suceava, în perioada 8-9 iulie.
Am făcut şi trofeul, care sperăm să se întoarcă la Galaţi. Facultatea noastră va participa cu un tip biscuite Carrot-secret, un produs din carne de vită şi pui şi o băutură pe bază de zer şi adaos de suc de fructe”, spune decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Petru Alexe.

Participanţii au convenit ca la ediţia din acest an să meargă în finala naţională câte trei echipaje din fiecare centru universitar participant. În acest moment sunt înscrise în cursă şapte universităţi. Câştigătorul de la Suceava va merge în Germania, la faza finală a concursului.

Anul trecut, echipajul de la Galaţi a participat la finala de la Paris. „De produsul câştigător de anul trecut s-au interesat deja câţiva producători, iar cel care l-a făcut a mai dezvoltat o teză de doctorat aplicând elemente din acest produs. De altfel, scopul nostru este ca produsul concepţiilor studenţeşti să ajungă în producţie”, a adăugat Petru Alexe..

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite