Stelele ştiinţei şi-au dat întâlnire la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Galaţi

Stelele ştiinţei şi-au dat întâlnire la Colegiul Naţional

Sute de elvi vor participa la acest concurs de inteligenţă. Foto: Adevărul

După o pregătire de trei luni de la lansarea oficială a concursului, concurenţii de la "Stelele Ştiinţei" îşi vor demonstra pasiunea pentru ştiinţe, abilităţile experimentale precum şi modul în care se face o cercetare ştiinţifică. Au demonstrat pasiunea lor profesorilor, iar acum se prezintă în fata juriului, dar şi a celorlaţi concurenţi pentru un schimb de experienţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

105 lucrări au fost înscrise la cele patru secţiuni la care vor participa 276 de elevi. Aceştia vor fi susţinuţi de profesori, părinţi, bunici sau amici. Elevii participanţi provin de la 23 de şcoli din România (judeţele Galaţi, Vrancea, Tulcea, Olt, Maramureş, Mureş, Vaslui şi Bucureşti) la care se adaugă elevi din Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Cinci lectori din patru ţări (Austria, Irlanda, Israel şi România) vor susţine prezentări în cadrul celei de-a V-a ediţii a Conferintei Internaţionale “Science in school”, la care vor participa 100 de cadre didactice din învătământul preuniversitar şi universitar.

"Dacă aţi fost pasionaţi de ştiinţe, vă veţi reaminti de experimentele din timpul şcolii şi veţi afla viziunea elevilor asupra parcului viitorului, a oraşului viitorului dar şi propunerile lor pentru surse alternative de energie", spune directorul adjunct al Colegiului, Pamfilia Dumitraşcu.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 10 aprilie 2014, orele 9.30 La Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Vineri, 11 aprilie 2014, concursul va începe la orele 9.00 iar festivitatea de premiere va avea loc în aceeaşi zi la orele 13.30.

Concursul Internaţional “Stelele Ştiinţei” este organizat de Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi Şcoala Gimnazială nr. 28 în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei prin Center for Science Education and Training şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Concursul este finanţat de Primăria Municipiului Galaţi, iar premiile, în valoare totală de 3.500 de lei, asigurate prin bunăvoinţa Alex&Com, Asociaţia Cultural Ştiinţifică “Alexandru Ioan Cuza”, vor fi în valoare de 200 lei (premiul I), 150 lei (premiul II), 100 lei (premiul III), 50 lei (menţiune) pentru fiecare din cele patru secţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: