Stadiul celei mai mari investiţii de mediu din România. Proiect unic la Galaţi, de peste 100 milioane de euro

Stadiul celei mai mari investiţii de mediu
din România. Proiect unic la Galaţi, de peste 100 milioane de euro

Staţie modernă de sortare a deşeurilor, sursa foto: CJG

Lucrări avansate la cel mai performant sistem de management al deşeurilor din România. Este vorba despre un proiect unic în ţară, de peste 100 milioane de euro, care presupune construirea unui sistem de management al deşeurilor în judeţul Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul de management integrat al deşeurilor va avea mai multe puncte de lucru în diferite zone ale judeţului Galaţi.  O mare parte din investiţie a fost folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. 

În cadrul proiectului, tot gunoiul preluat va fi recuperat, astfel că nu va mai fi nevoie de o groapă de depozitare, după sistemul clasic. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrăşământ pentru agricultură şi în energie electrică, ce va fi folosită pentru funcţionarea staţiei. 

Mai multe componente ale proiectului au fost deja finalizate, printre ele, o staţie de epurare fabricată în Elveţia, unică în ţară, care deja a fost montată. Potrivit autorităţilor judeţene, este o investiţie verde, care respectă cele mai drastice norme de mediu ale Uniunii Europene.

„Ampla investiţie pe care o facem pentru un mediu mai curat a mai făcut un pas înainte. Noul depozit de deşeuri menajere pe care îl amenajăm în centrul judeţului, în apropierea localităţii Valea Mărului, are acum şi o staţie de sortare modernă, dotată cu toate utilajele necesare pentru sortarea hârtiei, metalului, sticlei şi a plasticului.

De altfel, întreaga investiţie de la Valea Mărului este realizată mai bine de 90%, lucrările avansând şi la Târgu Bujor, unde se realizează o staţie de transfer şi se retehnologizează staţia de compostare a deşeurilor, precum şi la Tecuci, unde este în plin proces de închidere şi ecologizare depozitul neconform de deşeuri de la Rateş”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sursa: Consiliul Judeţean Galaţi 

În cadrul proiectului vor fi cumpărate maşini şi pubele de gunoi pentru toate localităţile din judeţul Galaţi. 

Investiţia creează 800 de locuri de muncă, jumătate fiind disponibile în perioada lucrărilor, iar celelalte, după finalizarea investiţiei.

Vă recomandăm şi: 
 
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările