Spitalul TBC din Galaţi are un nou bloc alimentar: „Vechiul spaţiu era impropriu”
0Investiţie finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi, acolo unde este funcţional deja noul bloc alimentar al spitalului. Vechea bucătărie a spitalului funcţiona într-o clădire degradată, construită acum mai bine de 60 de ani.
Deoarece spaţiul era impropriu pentru a pregăti zilnic sute de porţii de mâncare, Consiliul Judeţean Galaţi, în subordinea căruia se află unitatea medicală, a decis să demoleze mare parte din vechile spaţii şi să construiască o clădire nouă şi modernă.
În prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie se pot pregăti zilnic aproximativ 300 de porţii de mâncare şi 17 meniuri diferite.
„Am dorit ca hrana să fie pregătită în condiţii cât mai bune, iar bolnavii să primească un meniu cât mai diversificat şi adaptat nevoilor lor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
În plus, noul bloc alimentar este dotat cu toate echipamentele necesare, precum: maşini de gătit, dispozitive de gătit pe bază de abur sub presiune, dispozitive frigorifice profesionale, roboţi profesionali de bucătărie, maşină industrială de spălat .
„Acum, bucătăria spitalului are spaţii separate pentru pregătirea termică a hranei, sterilizarea ustensilelor, recepţia şi depozitarea alimentelor, precum şi o sală nouă de mese. În plus, noua bucătărie este dotată şi cu un sistem performant de ventilaţie. Totul este funcţional, iar în acest moment hrana pacienţilor este pregătită deja în noul bloc alimentar al spitalului”, a adăugat Fotea.
sursa: CJ Galaţi
În noua clădire, pe lângă blocul alimentar, au fost amenajate şi două săli de curs cu intrare separată, precum şi vestiare pentru personalul bucătăriei.
sursa: CJ Galaţi
Investiţia, care a presupus şi dotarea cu echipamentele necesare, a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, iar valoarea lucrărilor a fost de 6.002.697 de lei.
Vă recomandăm şi:
Cum au ajuns elveţienii să construiască o staţie de epurare pentru România. Proiect unic în ţară