Spitalul unde niciun cadru medical nu s-a vaccinat anti-COVD-19. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Vaccinarea anti COVID-19 întârzie la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi, niciun cadru medical nefiind imunizat până în prezent. Managerul unităţii medicale spune că vaccinarea a fost amânată deoarece şi-au dat acordul foarte puţine persoane. „Oamenii erau încă rezervaţi privind vaccinarea”.

Din cei 140 de angajaţi ai Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Galaţi, doar 24 de cadre medicale, dintre care opt medici, un asistent medical si o infirmieră, s-au înscris iniţial pe listă pentru a se vaccina. Pentru a fi eficienţi şi a evita pierderile de doze de vaccin, s-a stabilit ca vaccinarea să fie amânată. Între timp, a continuat campania de informare. Conducerea maternităţii este încrezătoare că numărul celor care se vor înscrie pe listă pentru vaccinarea COVID-19 va creşte.

„Pe data de 11 ianuarie, sunt programaţi 45 de angajaţi si pe 12 ianuarie, 5. Numărul celor care şi-au dat acordul pentru vaccinare a crescut, conştientizând importanţa vaccinării. Sigur, exemplul celor din jur a jucat un rol important în acest sens. La prima catagrafiere efectuată, am avut pe liste 24 de angajaţi care şi-au dat consimţământul pentru vaccinarea împotriva COVID 19. Dintre aceştia, opt medici, un asistent medical şi o infirmieră. Ceilalţi sunt din cadrul personalului administrativ. Dintre acestia, 24 în prima săptămână, unii erau în concediu. Pentru a respecta prevederile legale privind organizarea centrului de vaccinare, modul de utilizare eficientă a dozelor de vaccin, evitarea pierderilor, am făcut această programare”, ne-a declarat medicul Costinela Georgescu, managerul maternităţii „Buna Vestire” din Galaţi.

Manager: „Oamenii erau încă rezervaţi privind vaccinarea”

Un alt motiv pentru care vaccinarea anti COVID-19 nu a început este şi acela că multe cadre medicale se află în concediu medical după ce au fost infectate cu virusul. „Avem angajaţi care au făcut boala, sunt în convalescenţă şi se vor vaccina sigur mai târziu”, a precizat medicul Costinela Georgescu.

În cazul rezidenţilor, situaţia stă şi mai prost. Doar 5 din cei 150 de rezidenţi s-au înscris pentru vacciarea anti COVID-19.  „La sfârşitul lunii decembrie aveam 34 de rezidenti angajaţi ai spitalului. Începând cu 1 ianuarie numărul acestora a crescut cu 158, medici şi farmacişti. Sunt înscrişi la vaccinare doar 5”, a adăugat Georgescu. 

Până la această dată, la nivelul judeţului Galaţi, au fost vaccinate 1055 de cadre medicale. 

Vă recomadăm să citiţi şi:

Managerul spitalului din Găeşti, luat la rost că a vrut să vaccineze şi alţi oameni în loc să arunce dozele rămase: „Am ieşit cam şifonat”

Medic de familie din Alba Iulia către cei care refuză vaccinarea anti-COVID: „O să ne vaccinăm noi şi pentru ei“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite