Spitalul municipal din Tecuci va fi dotat cu un aparat PCR Real Time pentru depistarea noului coronavirus

Spitalul municipal
din Tecuci va fi dotat cu un aparat PCR Real Time pentru depistarea noului
coronavirus

Spitalul municipal din Tecuci FOTO ProTecuci.ro

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 300.000 de lei pentru dotarea Spitalului Municipal din Tecuci cu un aparat PCR pentru depistarea noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, 4 decembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, au fost alocate fonduri pentru funcţionarea instituţiilor din subordinea forului deliberativ judeţean.

Astfel, prin rectificare bugetară a fost alocată suma de 7.061.000 de lei pentru a asigura cheltuielile de funcţionare a nouă instituţii. De asemenea, a fost alocată suma de 300 de mii de lei către UAT Tecuci, în vederea achiziţionării unui PCR Real Time pentru spitalul din localitate.  

“Peste 70% din sumă a fost alocată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Guvernul a alocat bani pentru plata drepturilor financiare pe luna octombrie. Anul acesta, Guvernul a dat Protecţiei Copilului doar o treime din sumele necesare. De asemenea, în urma unei solicitări a Primăriei Tecuci, s-au alocat fonduri pentru dotarea Spitalului Municipal <Anton Cincu>, unitate medicală aflată în directa subordonare a municipalităţii tecucene, cu un aparat PCR pentru depistare noului coronavirus”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Procedura de achiziţie publică a echipamentului medical va fi realizată de către unitatea medicală din Tecuci.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Doi medici din Argeş explică, pas cu pas, cum funcţionează Sistemul Real-Time PCR pentru detecţia Covid-19. „Un întreg laborator de biologie moleculară“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările