Spitalul de Copii din Galaţi va fi extins. Suma alocată de Consiliul Local este de peste două milioane de euro

Spitalul de Copii din Galaţi va fi extins. Suma alocată de Consiliul Local este de peste două milioane de euro

Spitalul de Copii din Galaţi FOTO Costel Crângan

Proiectul votat joi de consilierii locali a fost iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu şi prevede, printre altele, reabilitarea şi recompartimentarea actualului spaţiu, dar şi construirea unui nou corp cu subsol, parter şi etaj, dotat cu aparatură modernă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi va investi 9,3 milioane de lei (peste două milioane de euro), bani care provin din bugetul local şi din fonduri externe, pentru extinderea şi modernizarea compartimentului Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”. Scopul final al acestei investiţii este transformarea compartimentului în Unitate de Primiri Urgenţe.

Proiectul votat joi de consilierii locali a fost iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu şi prevede, printre altele, reabilitarea şi recompartimentarea actualului spaţiu, cu materiale moderne, dar şi construirea unui nou corp de clădire, ce va avea subsol, parter şi etaj şi va fi dotat cu aparatură modernă.

„Intervenţiile propuse se vor realiza la parterul corpului C care are, în prezent, funcţiunea de compartiment Primiri urgenţe astfel încât să se obţină un spaţiu funcţional în care să se desfaşoare activităţile medicale în condiţii optime, conform normelor actuale  raportat la numărul de personal şi bolnavi. Spaţiul alocat actualului compartiment de primiri urgenţe se va moderniza şi reorganiza funcţional. Lucrările propuse se vor realiza prin  păstrarea destinaţiei unor spaţii, relocări de funcţiuni, crearea unor spaţii noi, extinderea compartimentului cu spaţiile necesare pentru a funcţiona ca şi Unitate de Primiri Urgenţe”, se arată în proiectul votat de consilieri.

Şi spaţiile exterioare adiacente accesului vor fi amenajate. Vor exista zone de aşteptare în aer liber şi jardiniere şi se vor reface terasele şi treptele de acces, precum şi rampele  pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Se vor reface trotuarele, aleile şi parcajele adiacente clădirii afectate ca urmare a lucrărilor de extindere. De asemenea, vor fi reabilitate reţelele sanitare şi de utilităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: