Specializări inedite la Universitatea din Galaţi: Arhitectură Navală în Limba Engleză şi Electromecanică în Limba Franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Universităţii încearcă astfel să atragă studenţi străini,în special pe Franceză, unde s-a luat legătura cu ambasadele francofone, dar  ideea se bazează şi pe faptul că  bună parte din studenţii de la Facultatea de Arhitectură Navală pleacă în străinătate după  absolvire.

Cu două săptămâni înainte de admitere, Universitatea ”Dunărea de Jos” scoate la concurs 3.905 locuri, din care  1.900 sunt la buget.  100 de locuri au fost alocate pentru românii de pretutindeni, 17 locuri fiind rezervate romilor, iar 15 pentru tinerii din Basarabia.  

”Locurile au fost repartizate în funcţie de cele de anul trecut, în sensul că facultăţile unde nu a fost concurenţă prea mare, au rămas cu locuri mai puţine”, a declarat Ştefan Baltă, prorector si preşedintele Comisiei Centrale de Admitere.

O noutate în privinţa modului de atragere a studenţilor sunt  trei specializări noi, din care două în domeniul tehnic, care vor fi realizate în două limbi străine. Una în Limba Engleză, fiind vorba de Facultatea de Arhitectură Navală (35 de locuri, din care 15 la buget)-licenţă ş Electromecanică (60 de locuri, din care 50 la buget) în Limba Franceză.

”Am încercat să atragem în acest fel studenţi străini, în special pe Franceză, dar ne-am  bazat şi pe faptul că cei de la Facultatea de Arhitectură Navală pleacă în bună parte în străinătate. Am vorbit şi cu ambasadele francofone în acest sens”, a precizat prorectorul Ştefan Baltă.

O altă noutate este că Universitatea ”Dunărea de Jos ” din Galaţi va organiza o admitere comună la facultăţile tehnice. ”Asta înseamnă că orice candidat plăteşte o singură taxă de înscriere pentru un singur loc, un singur dosar, şi îşi poate pune pe fişa de înscriere orice specializare oferită de cele 4 facultăţi. E vorba de Facultatea de Arhitectură Navală, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Facultatea de Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică”,  susţine Ştefan Baltă.

Mai mult accent pe cunoştinţele elevilor şi mai puţin pe probele de la Bac

Taxa de înscriere este similară cu cea de anul trecut, respectiv 150 de lei, iar  cei care au optat pentru preînscriere, vor beneficia de o reducere de 10%.

Se va pune accentul foarte mult pe cunoştinţele elevilor ce vizează disciplinele de examen  şi mai puţin pe probele de la Bacalaureat.

Patru specializări, dintre care una la licenţă şi trei la masterat, au fost scoase din oferta Universităţii pentru 2016, cum este cazul Mecatronicii, fără ca acestea să fie desfiinţate.

Important de ştiut pentru tinerii care doresc să se preînscrie este că o pot face pe platforma on line a Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, 400 de potenţiali studenţi alegând deja această opţiune.

Olimpicii au un regim special şi în acest an, admiterea în cazul lor urmând să se facă fără examen.

Candidaţii din alte judeţe vor fi cazaţi gratuit în campusul universitar pe perioada înscrierilor şi a examenelor, iar însoţitorii vor plăti 10 lei pe noapte.

Înscrierile la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi se fac în perioada 18-23 iulie, iar examenul de admitere se va desfăşura în intervalul 25-27 iulie. Pe 29 iulie se vor afişa primele rezultate, iar cele finale vor fi anunţate pe 3 august.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite