Sondaj pe Facebook pentru alegerea statuilor care să fie amplasate într-un parc recent refăcut la Galaţi

Sondaj pe Facebook pentru alegerea statuilor care să fie amplasate într-un parc recent refăcut la Galaţi

Imagine din parcul Eminescu din Galaţi FOTO PMG

Autorităţile au lansat o listă cu 18 personalităţi care s-au născut în judeţul Galaţi sau au avut o contribuţie majoră la dezvoltarea culturii, ştiinţei, economiei sau educaţiei din zonă. în final, doar patru statui vor fi amplasate în parcul „Mihai Eminescu”, în funcţie de opţiunile gălăţenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a lansat, joi, pe Facebook, o consultare publică, în cadrul căreia îi invită pe gălăţeni să-şi exprime opinia cu privire la personalităţile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul ”Mihai Eminescu”.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituţiilor de cultură şi a organizaţiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalităţi care şi-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galaţi.

Cel mai important lucru este acela că gălăţenii pot decide, pe pagina oficială de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu, până pe data de 26 septembrie 2019, care dintre aceste personalităţi merită să aibă un bust în Parcul „Mihai Eminescu”.

Lista conţine umătoarele personalităţi, fiecare cont de Facebook având posibilitatea să voteze pentru una singură:

ALEXANDRU D. MORUZZI,

BENONE PUŞCĂ,

CAMIL RESSU,

DIMITRIE CUCLIN,

ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU,

EREMIA GRIGORESCU,

FANI TARDINI,

HORTENSIA PAPADAT-BENGESCU,

IOSIF IVANOVICI,

IORDAN CHIMET,

IOAN SIMION MĂRCULESCU,

IOAN BREZEANU,

MELCHISEDEC ŞTEFĂNESCU,

MIHAIL KOGĂLNICEANU,

NICOLAE OANCEA,

NINA CASSIAN,

SMARANDA BRĂESCU,

TEODOR AL. MUNTEANU.

Numeroşi gălăţeni au participat miercuri seara la evenimentul de inaugurare a Parcului ”Mihai Eminescu”, din centrul oraşului, unde Primăria a realizat lucrări ample de modernizare. Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigaţii, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, instalaţii hidroedilitare şi instalarea de mobilier urban.

Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu Eminescu  au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu TVA).

Parcul Mihai Eminescu este menţionat în istoria Galaţiului pentru prima dată în anul 1880. În Parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: