Socializarea pe bloguri poate dăuna grav... directorilor

Socializarea pe bloguri poate dăuna grav... directorilor

Iolanda Bulgaru este consternată de povestea fiului ei vitreg. Foto: Bogdan Nistor

Impulsurile adolescentine ale unui elev din localitatea gălăţeană Târgu Bujor au fost la un pas să o lase fără funcţie pe mama sa vitregă, director la Grupul Şcolar „Eremia Grigorescu"

Ştiri pe aceeaşi temă

Înfuriat de faptul că prietena l-a părăsit şi aflat probabil în pană de idei, tânărul a postat pe mai multe bloguri un mesaj, prin care cerea consiliere în dragoste. La finalul mesajului el le spunea tuturor că a vorbit deja cu mama sa să-i facă zile grele fetei de care tocmai se despărţise.

Când şi-a dat seama ce gafă a făcut, tânărul a şters mesajul. Prea târziu, însă, acesta fusese preluat pe mai multe bloguri, şi avea deja o grămadă de comentarii. Fraza care a iscat trezit suspiciuni de trafic de influenţă sună cam aşa:

«Mama mea este directoare la liceul la care învăţăm (singurul din oraş). Ea (prietena tânărului) avea multe beneficii pentru că era împreună cu mine. Intra la ea în birou să îşi scoată la imprimantă toate prostiile, note umflate la greu, nimeni nu se lua de ea, s.a.m.d. Am rugat-o pe mama ca luni să aibe o discuţie cu ea să vadă ce este în capul ei (este profă de pshio şi le are cu asta), să-şi dea seama dacă se joacă cu mine sau dacă e pe bune şi chiar vrea să ne despărţim. Am hotărât cu mama, că dacă ea îi spune că într-adevăr nu mă mai vrea, să ne "jucăm" cu ea şi să o fac să regrete şi să îşi dea seama că tot lângă mine era mai bine»

Printre comentariile postate pe seama acestui articol, se numără şi unele care cerea chiar demisia directoarei pentru modul în care a găsit de cuviinţă să trateze problema. Mama băiatului, Iolanda Bulgaru, spune însă că nu are nimic de-a face cu acea postare, considerând-o un gest de teribilism.

Eleva din poveste spune că este şocată de ceea ce se întâmplă. Ea neagă că ar fi beneficiat de un tratament preferenţial, şi că notele pe care le are, le-a obţinut datorită cunoştinţelor pe care le are, în vreme ce băiatul vitreg al directoarei recunoaşte că a greşit şi este convins că gafa aceasta îl va maturiza.

Povestea ciudată a ajuns şi la urechile inspectorului şcolar general, Doruleţ Resmeriţă, care spune însă că nu va lua nicio măsură, nici împotriva elevului, dar nici împotriva directoarei. Îi va lăsa să-şi rezolve problema în familie, atât timp cât nu a prejudiciat în niciun fel învăţământul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările