Situaţie critică la Galaţi. Nu mai sunt locuri în spitale pentru persoanele confirmate cu COVID-19

Situaţie critică la
Galaţi. Nu mai sunt locuri în spitale pentru persoanele confirmate cu COVID-19

Foto: arhivă Adevărul

32 de persoane infectate cu noul coronavirus aşteaptă să fie internate pentru a primi tratament medical într-un spital din Galaţi, însă nu mai sunt locuri. Bolnavii sunt blocaţi într-o zonă tampon de la Spitalul de Urgenţă, în aşteptarea suplimentării numărului de paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de pacienţi aşteaptă în acest moment în zona de triaj a Spitalului de Urgenţă din Galaţi. Aceştia nu pot fi deodamdată internaţi pentru a primi tratament de specialitate întrucât nu mai sunt locuri libere. Acelaşi lucru este valabil şi pentru spitalele suport COVID.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a căutat soluţii pentru cele 32 de persoane confirmate cu COVID-19 şi care sunt simptomatice, dar deocamdată acestea nu s-au găsit. Bolnavii nu pot fi transferaţi nici către alte spitale din ţară pentru că nici acolo nu mai sunt locuri

Autorităţile medicale încearcă să mărească numărul de paturi din spitalele gălăţene. Conform Prefecturii Galaţi, alte 10 paturi destinate bolnavilor COVID sunt de luni, 23 noiembrie, operaţionale la Spitalul CFR din Galaţi, iar alte 50 de paturi vor putea fi ocupate de la sfârşitul săptămânii la acelaşi spital de către persoanele care manifestă forme medii şi uşoare ale bolii şi care necesită internarea.

Consiliul Judeţean Galaţi va prelua un corp de clădire de la Spitalul de Psihiatrie, unde ar urma să funcţioneze o secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase. Acolo vor fi disponibile alte 30 de locuri pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, iar ulterior numărul acestora va creşte cu alte 95 de locuri.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

De unde crede Simona Halep ca ar fi luat coronavirusul! Cu ce simptome s-a confruntat până la vindecare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările