Sinistraţii din Corod, ajutaţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Preoţii le-au dus alimente şi materiale de curăţenie, dar au pus şi mâna pe lopeţi

Sinistraţii din Corod, ajutaţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Preoţii le-au dus alimente şi materiale de curăţenie, dar au pus şi mâna pe lopeţi

Ajutoare de la Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru sinistraţii din Corod FOTO Costiuc Petrică

Au fost ajutate cu alimente de primă necesitate şi cu produse de curăţenie şi de igienă 132 de familii din Corod. De asemenea, preoţii şi eparhiile Tecuci şi Covurlui au mobilizat zeci de oameni împreună cu care au ajutat de scoaterea gospodăriilor din nămol.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat o amplă activitate misionară şi social filantropică îndreptată către familiile afectate de inundaţii din localitatea gălăţeană Corod.

În acest context, 132 de familii din localitatea Corod, judeţul Galaţi, a căror case au fost afectate de inundaţii, au primit ajutoare constând alimente de primă necesitate (apă, pâine, zahăr, făină, mălai, paste, produse lactate ş.a.), dar şi produse pentru curăţarea şi igienizarea caselor afectate (detergent, spirt, dezinfectant, clor, detergent, prosoape, săpun mături, mănuşi, găleţi, foraşe, cizme, papuci, bidinele, lavete, var ş.a.)..

De asemenea, protoieriile Tecuci şi Covurlui, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, s-au mobilizat exemplar, iar sinistraţii au putut beneficia, câteva zile, de forţa de muncă a preoţilor şi a zeci de credincioşi, care au pus mâna pe lopeţi şi pe găleţi şi au scos din nămol, cot la cot cu pompierii şi jandarmii, gospodăriile afectate.

Părintele protoiereu de Tecuci, împreună cu cei patru preoţi din localitatea Corod au mers cu zece voluntari la casele afectate de inundaţii pentru a împărţi ajutoarele şi a vedea cele ce mai sunt de făcut în continuare pentru rezolvarea acestei grele probleme.

Credincioşii s-au bucurat şi au mulţumit pentru sprijinul acordat de către preoţi în aceste momente dificile din viaţa lor.

Valoarea totală a produselor ce au fost oferite depăşeşte 200.000 de lei. „În continuare, Arhiepiscopia Dunării de Jos va continua să sprijine în mod constant familiile greu încercate”, ne-a spus pr. Rareş Bucur.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: