Sfaturi pentru şoferii care circulă cu un copil mic în maşină. Trei măsuri de siguranţă care fac diferenţa între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: babyprecious.ro
Foto: babyprecious.ro

Sunt câteva reguli simple pe care orice conducător auto responsabil este necesar să le respecte când se deplasează cu un copil în autovehicul pentru a avea garanţia că cel mic ajunge în siguranţă la destinaţie.

Cu toate că în ultimii ani s-au produs numeroase accidente de circulaţie, în urma cărora copiii aflaţi în autovehicule au fost răniţi sau chiar au decedat pentru că nu au fost asiguraţi cu centura de siguranţă sau şoferii i-au aşezat pe scaunul din dreapta faţă, de pildă, sunt în continuare conducători auto care se joacă cu siguranţa celor mici. 

Vă prezentăm mai jos câteva măsuri simple pe care este necesar să le adoptaţi, astfel încât călătoria celor mici cu maşina să decurgă în siguranţă.

Poziţionarea scaunului pentru copil

Scaunele sau înălţătoarele pentru copil trebuie poziţionate întotdeauna în poziţia opusă şoferului sau în partea din dreapta spate. Şi asta pentru că părintele trebuie să aibă mereu copilul în raza vizuală, dar şi pentru ca micuţul să stea liniştit deoarece vede constant faţa acestuia.

Centura de siguranţă

Nu vă jucaţi când este vorba de centura de siguranţă. Realmente face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Este suficient să vă gândiţi doar la imaginile difuzate constant de autorităţi cu copii care ies pur şi simplu prin parbriz în urma unui impact frontal cu un alt autovehicul pentru a vă determina să îi puneţi copilului centura de siguranţă imediat ce s-a urcat în maşină. Ne referim, bineînţeles, la aşezarea lui în scaun sau înălţător pe bancheta din spate şi nu la scaunul din dreapta şoferului, lucru interzis, de altfel, de lege.

Blochează uşile

Aproape toate maşinile au sisteme de blocare a uşilor, iar când circulaţi cu un copil în maşină, este esenţial să le folosiţi. Cei mici sunt mereu curioşi şi nu doriţi să vă treziţi în timpul mersului că aceştia deschid uşa sau geamul, riscând să cadă din maşină la viteze mari. Este uşor de imaginat ce se poate întâmpla în astfel de situaţii şi tocmai de aceea este important să nu uitaţi acest lucru extrem de important.

Curăţă instalaţia de aer condiţionat

Când circulaţi constant cu un copil mic în maşină, este necesar să curăţaţi mai des instalaţia de aer condiţionat. Sistemul respirator al celor mici este extrem de vulnerabil la bacteriile care se găsesc în sistemul de ventilaţie al maşinii şi nu e cazul să faceţi rabat la câteva sute de lei pe an doar ca să descoperiţi ulterior că aceştia au dezvoltat tot soiul de alergii sau chiar s-au îmbolnăvit de plămâni.

Spală constant interiorul maşinii

La fel ca şi în cazul instalaţiei de aer condiţionat, interiorul maşinii trebuie igienizat regulat. Copiii au obiceiul de a pune mâinile peste tot, iar dacă bancheta din spate a maşinii este plină de praf, resturi de mâncare şi tot soiul de gunoaie, până la îmbolnăvirea celor mici nu mai este decât un pas.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite