Sexy-clubul din parcul Eminescu va fi demolat. Lucrările de refacere a zonei vor costa circa un milion de lei

Sexy-clubul din parcul Eminescu va fi demolat. Lucrările de refacere a zonei vor costa circa un milion de lei

Aşa va arăta noul parc Eminescu FOTO Studiu fezabilitate

Lucrările de refacere a parcului au fost scoase la licitaţie şi, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, vor dura 12 luni din momentul semnării contractului. Edilul a spus şi că a fost demarat un proces pentru demolarea clubului erotic construit abuziv în parc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că Parcul Eminescu, din centrul oraşului, va fi modernizat de la temelie, pentru prima oară în ultimii 30 de ani. Amintitul parc este monument istoric al Galaţiului, inclus în patrimoniul arhitectural al oraşului, dar este în stadiu avansat de degradare.

Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat, miercuri, că Primăria a scos la licitaţie contractul pentru lucrări, iar câştigătorul va avea la dispoziţie 12 luni pentru finalizarea acestuia, din momentul semnării contractului, a acăuii valoare este estimată la un pic peste un milion de lei.

„În sfârşit, acest parc, monument istoric, va recăpăta frumuseţea de altădată. Lucrările de modernizare prevăzute sunt conforme cu proiectul iniţial al parcului şi cu această ocazie va fi repus pe poziţie şi chioşcul. Vor fi refăcute toate aleile, trotuarele, podul, fântâna arteziană, vor fi înlocuite piesele de mobilier urban şi va fi refăcut sistemul de iluminat”, explică edilul.

Primarul Galaţiului a insistat şi pe faptul că „este prima dată când Parcul Eminescu beneficiază de un proiect amplu de reabilitare şi modernizare”. 

În acelaşi timp, edilul a anunţat că Primăria a declanşat procedurile juridice pentru demolarea sexy-clubului care ocupă o latură a parcului. Amintita construcţie a apărut în urma concesionării de către o firmă privată a unui WC public, care între timp a fost desfiinţat. Ulterior, patronul firmei a extins succesiv clădirea, de la un chioşc de doi metri pătraţi, la un imobil cu două niveluri şi cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: