Semne clare că piaţa imobiliară îşi revine: 15 hectare pentru case noi în 2010

Semne clare că piaţa imobiliară îşi revine: 15 hectare pentru case noi în 2010

Oamenii fac credite la bănci pentru a-şi construi case

Direcţia Agricolă primeşte numeroase cereri de scoatere din circuitul agricol a unor terenuri pentru construcţia de locuinţe.Cele mai multe solicitări sunt ale unor locuitori din Galaţi, Tecuci, Şendreni, Tuluceşti, Vânători şi Smârdan.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plină criză economică mulţi gălăţeni se încumetă să îşi construiască case.

Cum zona construibilă este limitată la perimetrele oraşelor şi comunelor, „investitorii" au venit cu ideea de a mări suprafaţa intravilană pentru a-şi putea pune în practică planurile.

„Am primit sute de cereri de la persoane fizice pentru scoaterea din circuitul agricol a unor terenuri. Vor să îşi construiască case. Cele mai multe sunt de la Galaţi, Şendreni, Smârdan, Tuluceşti şi Vânători", ne-a declarat directorul executiv adjunct din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, Profira Onode.

Şi la Tecuci, zona intravilană se extinde, însă iniţiativa aparţine autorităţilor.

„Am construit 64 de locuinţe şi vor urma în curând alte 64. Vom modifica planul urbanistic general pentru a avea cadrul legal în vederea construcţiei de noi blocuri", precizează primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain.

Am discutat cu mai mulţi proprietari de terenuri, care ne-au spus că este mai ieftin să îşi construiască case acum decât în urmă cu doi-trei ani.

„Am făcut credit la bancă de un miliard şi cu ei îmi pot termina casa", ne-a declarat Vasile Gherasim din localitatea Şendreni.

Interesul imobiliar este mare

Cele mai căutate zone pentru construcţia de case sunt localităţile Şendreni şi Tuluceşti întrucât sunt foarte aproape de oraşul Galaţi.

De aici şi interesul imobiliar mare, în condiţiile în care se poate construi relativ ieftin în zonă pentru a se vinde ulterior casele la preţuri de până la trei ori mai mari.

Localnicii, şi nu numai, au mărit până acum, cu zeci de hectare, suprafaţa intravilană a celor două localităţi.

„Am vândut anul trecut şi în 2010 circa 15 hectare de teren arabil, acolo unde oamenii au vrut să îşi construiască case. Unii au cerut trei hectare, alţii un hectar sau câteva sute de metri pătraţi", ne-a declarat primarul din Tuluceşti, Petrică Bratu.

La Şendreni, fenomenul este şi mai accentuat.

„Tot timpul ni se solicită avizul pentru construcţii de locuinţe. Imediat ce terenul a fost scos din circuitul agricol, noi ne ocupăm de utilităţi după introducerea caselor în planul urbanistic general al localităţii", ne-a declarat primarul din Şendreni, Paul Cristea.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările