Se redeschide Casa Memorială „Costache Negri” de la Mânjina. Evenimentul are loc miercuri, 19 octombrie

Se redeschide Casa Memorială „Costache Negri” de la Mânjina. Evenimentul are loc miercuri, 19 octombrie

Statuia lui Costache Negri şi casa memorială de la Mânjina FOTO Adevărul

Muzeul este în renovare de mai mulţi ani. Expoziţia în curs evocă întâlnirile celebre la care participau, acum peste un secol şi jumătate, alături de Costache Negri, personalităţi precum Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri şi Alexandru Ioan Cuza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită miercuri, 19 octombrie 2016, de la ora 12,00,  la redeschiderea Casei Memoriale „Costache Negri” (Conacul de la Mânjina) care a aparţinut familiei marelui patriot.

Manifestarea va începe cu o slujbă de pomenire şi continuă cu un program de muzică veche românească susţinut de Formaţia „Kalofonis” din cadrul Asociaţiei pentru Promovarea Patrimoniului Cultural.

În istoria modernă a românilor, Costache Negri şi-a câştigat un loc aparte şi prin rolul acordat moşiei sale de la Mânjina de revoluţionarii paşoptişti. Aici s-au întâlnit  prietenii lui Negri, pentru a dezbate viitoarele idei programatice ale mişcării revoluţionare amintite.

„Vizitatorul care trece pragul cadrului expoziţional actual intră în atmosfera tradiţionalelor întâlniri de la Mânjina, la care erau prezenţi: Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri şi Alexandru Ioan Cuza. Ospitalitatea spaţiului este conferită de obiectele de artă decorativă, fotografii şi corespondenţă de familie, lucrări de artă plastică care au aparţinut lui Costache Negri, fiicei sale, familiilor surorilor lui, altor  rude şi prieteni, mai mult sau mai puţin cunoscuţi publicului larg.Pas cu pas, sunt sugerate clipe de viaţă cotidiană patriarhală ale unor oameni care au gândit şi trăit momente importante ale istoriei naţionale”, afirmă muzeograful dr. Elena Ingrid Bahamat.

Evenimentul se va desfăşura în comuna Costache Negri, judeţul Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: