Se fură material lemnos ca în codru. Şase persoane au fost prinse de poliţişti într-o singură zi cu căruţele pline cu lemne

Se fură material
lemnos ca în codru. Şase persoane au
fost prinse de poliţişti într-o singură zi cu căruţele pline cu lemne

Lemnele tăiate ilegal au fost ridicate în vederea confiscării Foto: arhivă Adevărul

Oamenii legii au deschis dosare penale pe numele mai multor persoane care au tăiat zeci de copaci din păduri situate în judeţul Galaţi, ridicând în vederea confiscării atât lemnele furate, cât şi atelajele folosite la transportul acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe  11 ianuarie, în urma unui apel de urgenţă 112, poliţiştii postului de Poliţie Gohor au depistat în flagrant, pe raza comunei, un bărbat de 41 ani  care transporta 21 de bucăţi de arbori, de esenţă salcâm, cu căruţa.

În urma verificărilor, s-a stabilit că arborii au fost tăiaţi din pădurea situată pe raza satului Nărteşti, poliţiştii întocmind un dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 1 Rurală au prins în flagrant, pe DN 24D, în extravilanul localităţii Scânteieşti, cinci bărbaţi din comuna Cuca, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 ani, care transportau într-o căruţă, 13 segmente de arbori cu lungimea cuprinsă între 1,50 -2,80 metri şi diametrul între 20-30 de centimetri.

”Atât materialul lemnos, sustras din pădurea Mâţele de pe raza comunei, cât şi atelajul hipo şi motofierăstrăul, folosite la comiterea faptei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior, de către un reprezentant al Ocolului Silvic Galaţi”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au deschis şi în acest caz un doar penal pentru furt de arbori din păduri, doborâţi sau rupţi de fenomene naturale, ori care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini.

citeste totul despre: