Scandalul diplomelor de medic false loveşte şi la Galaţi. O tânără stabilită în Marea Britanie a cerut legalizarea unei diplome despre care se crede că ar fi falsă

Scandalul diplomelor de
medic false loveşte şi la Galaţi. O tânără stabilită în Marea Britanie a cerut
legalizarea unei diplome despre care se crede că ar fi falsă

FOTO Arhiva Adevărul

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, după ce reprezentanţii unui birou de traduceri a depus o sesizare la Poliţie, prin care susţin că au suspiciuni asupra autenticităţii unei diplome de licenţă ce pare a fi eliberată de o facultate de medicină din România.

UPDATE

Colegiul Medicilor din Galaţi a efectuat o anchetă în acest caz, stabilind printre altele că formula care apare în adeverinţa verificată în prezent de Poliţie şi Parchet, respectiv ”Doctor medic cu drepturi depline”, nu este folosită de organizaţia neguvernamentală a medicilor.

”Nu figurează în evidenţele noastre. Nu folosim această formulă”, ne-a declarat dr. Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi.

Ştirea iniţială

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a deschis un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, în urma unei sesizări depuse la secţia 2 de Poliţie de către reprezentanţii unui birou de traduceri.

”Au avut suspiciuni cu privire la legalitatea diplomei şi au depus o sesizare la secţia 2 Poliţie din Galaţi. În acest caz a fost deschis un dosar penal şi se fac cercetări in rem pentru fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Persoana suspectată de falsificarea diplomei de medic este o tânără de 33 de ani, din Galaţi, care ceruse traducerea şi legalizarea documentului ce pare a fi eliberat de către o facultate de medicină din România.

”A solicitat traducerea şi legalizarea mai multor documente, printre care o diplomă de licenţă emisă de Facultatea de Medicină şi Farmacie a unei universităţi din Bucureşti şi o adeverinţă eliberată de Colegiul Medicilor cu privire la calitatea sa de membru, în care se menţiona că este <<Doctor medic cu drepturi depline>>”, a mai precizat comisarul şef Gabriela Costin.

Femeia a fost audiată de poliţişti şi a declarat că nu intenţiona să folosească diploma de medic, deşi ceruse traducerea şi legalizarea acesteia. Anchetatorii fac acum verificări pentru a stabili dacă diploma în cauză a fost eliberată într-adevăr de către o facultate de medicină din România.

Poliţiştii vor verifica şi dacă tânăra s-a folosit până acum de diploma de licenţă şi dacă a profesat ca medic sau asistentă medicală în baza documentului asupra căruia planează suspiciunea că ar fi fals. Asta după ce femeia a scris pe o reţea de socializare că lucrează la Spitalul Universitar NHS din Nottingham (Marea Britanie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: