Satul rupt în două de arestarea preotului care a ucis un om cu maşina şi apoi a fugit. Cei mai mulţi îl cred nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Dănuţ Hohotă, autorul accidentului mortal FOTO Facebook/Maricel Petrea
Preotul Dănuţ Hohotă, autorul accidentului mortal FOTO Facebook/Maricel Petrea

Sătenii din Negrea, comuna Schela, judeţul Galaţi fie îl acuză pe preot de beţie cu repetiţie, fie îi iau apărarea şi spun că Dănuţ Hohotă (44 ani) este un om deosebit, care nu avea niciun fel de defecte.

Arestarea pentru 30 de zile a preotului Dănuţ Hohotă (44 ani), parohul bisericii din satul Negrea, judeţul Galaţi, a divizat locuitorii aşezării în două tabere. Pe de o parte se află cei care spun că preotul era un om deosebit, cu har şi fără defecte, iar pe de altă parte sunt cei care afirmă că, de fapt, beţiile şi excesele prelatului sunt de notorietate, dar că până acum au fost tolerate.

Vă reamintim că preotul Dănuţ Hohotă a comis, duminică seară, beat fiind la volan (alcoolemia măsurată la circa două ore după eveniment a fost de 1,34 la mie) un grav accident de circulaţie în satul Negrea, în urma căruia un bărbat de 49 de ani, Mircia Ifrim, a suferit leziuni deosebit de grave şi a murit.

După comiterea accidentului, preotul a încercat să fugă de la locul faptei şi a izbit maşina de un stâlp, prilej cu care a pierdut o plăcuţă de înmatriculare. Apoi, a reuşit să pornească din nou maşina şi, până să vină poliţia şi medicii, a demarat în trombă către DJ 251, în direcţia localităţii Slobozia Conachi, iar de acolo către Pechea şi Costache Negri. După circa 25 de kilometri a intrat cu maşina într-un şanţ, în apropiere de Costache Negri, drept pentru care a abandonat autovehicolul şi a plecat.

A fost găsit de poliţişti lângă Pechea, după aproximativ două ore, iar la verificarea cu alcooltestul a reieşit că ar fi consumat alcool în cantităţi mari înainte de a se urca la volan. „A fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea poliţiei sau procurorului şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”, a declarat Crina Dragu,de la IPJ Galaţi.

„Venea de la distracţie, avusese petrecere”

Rudele persoanei decedate ne-au povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile în seara fatidică. Emilia Ifrim, mama decedatului spune că fiul ei a murit aproape de casă şi că venea de la un consătean căruia îi înapoiase un obiect împrumutat.

Mircia Ifrim victima accidentului mortal de la Negrea FOTO arhiva personală a rudelor

Mircia Ifrim victima accidentului mortal de la Negrea FOTO arhiva personală a rudelor

„Am văzut eu că întârzie un pic, dar am crezut că s-a oprit să mai stea de vorbă cu cineva. După aceea m-au chemat nişte vecini. Băiatul meu era mort în mijlocul şoselei, avea capul spart, făcut praf.  Omul care a făcut accidentul , părintele, era fugit cu maşina. A fugit tocmai la Costache Negri. S-au dus poliţiştii şi copii mei după el, pe el nu l-au găsit, au găsit numai maşina”, a spus Emilia Ifrim.

Femeia a mai afirmat şi că preotul Hohotă obişnuia să consume alcool, lucru întărit şi de câteva vecine ale acesteia. „Preotul mai bea, de ce să nu beie? Venea atunci, seara, de la distracţie. Avusese aici, în sat, petrecere. Eu acum vreau să mi se facă dreptate şi să plătească în faţa legii pentru ce a făcut”, a mai spus mama victimei. „Se urca beat la volan îmbrăcat în veşmintele sfinte, ca să nu-l oprească Poliţia. Toţi ştiau ce face”, ne-a spus şi Ileana M.

Sătenii din Ghindăreşti, cu ochii  pe anchetatorii care ridică probe  de la locul crimei

Oamenii oscilează între a fi de partea preotului şi împotriva acestuia FOTO C.C.

În acelaşi timp, expertiza medico-legală a scos la iveală faptul că victima accidentului nu consumase alcool, iar primele concluzii ale anchetei poliţiştilor sunt că Mircia Ifrim circula regulamentar atunci când a fost acroşat de maşina care la târât mai mulţi metri.

„Părintele este pâinea lui Dumnezeu”

Grupul de săteni care spune că prelatul avea obiceiul să consume alcool este contrazis vehement de cei (mult mai numeroşi) care spun că Dănuţ Hohotă era un om exemplar.  „Părintele este pâinea lui Dumnezeu. Nu bea, nu are obiceiuri urâte, este foarte respectuos cu lumea din sat. Aşa preot, mai rar. Are patru copii frumoşi, toţi la facultate. Nu cred că este vinovat”, a spus Gheorghe Popa.

„S-o fi speriat omul când i-o ieşit în cale ăla pe care l-o călcat. N-ai cum să nu te sperii la aşa întâmplare. Părintele este atent, cred că i-o ieşit în faţă deodată, că Mircia (N.R: victima) cam făcea de-astea pe drum. Să nu aruncăm cu pietre degeaba în părintele Hohotă”, a spus un alt sătean din tabăra apărătorilor prelatului.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat că deocamdată Dănuţ Hohotă a fost suspendat de la slujire până la finalizarea anchetei penale şi a procesului, dar şi că instituţia bisericească va ajuta material familia victimei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite