Samira Cook, la Galaţi: antreprenoriatul feminin din România este deja pe drumul cel bun

Samira Cook, la Galaţi: antreprenoriatul feminin din România este deja pe drumul cel bun

Samira Cook s-a întâlnit astăzi cu câteva sute de studente din Galaţi. Foto: Adevărul

La iniţiativa Ambasadei SUA, în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a avut loc joi, 10 aprilie 2014 o prelegere susţinută de Samira Cook, expert în antreprenoriat, promovarea femeilor de afaceri şi sprijinirea afacerilor mici şi mijlocii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Samira Cook este vicepreşedinte pentru dezvoltare în afaceri al Coaliţiei Naţionale Comunitare de Reinvestiţii (NCRC) unde coordonează patru centre de dezvoltare a afacerilor pentru femei antreprenor, pentru minorităţi şi pentru companiile mici în Washington DC, Manhattan şi New York. De asemenea, Samira Cook în calitate de director fondator al Centrul de Afaceri pentru Femeile Antreprenor din Washington DC, sprijină femeile de afaceri prin training, consultări individuale, mentorat şi alte mijloace de dezvoltare a afacerilor acestora prin oportunitati de achiziţii guvernamentale şi export.

Tematica prelegerii a vizat modul în care se poate iniţia o afacere,  modelele de urmat şi competiţia existentă în acest domeniu, aspecte despre planificare financiară, management şi marketing.

Studenţii economişti prezenţi la eveniment au participapat activ la discuţii şi s-au exprimat în legătură cu cele mai actuale teme de interes privind oportunităţile locale de antreprenoriat.

Doamna Cook a subliniat că preponderenţa femeilor-student din facultăţile de economie din România ne lasă să concluzionăm că, peste 10 ani, economia României va fi influenţată hotărâtor de femeile-antreprenor şi de femeile-economist din funcţiile de conducere. Ca atare, trebuie acordată atenţie dezvoltării  profesionale dar, mai ales, dezvoltării personale a studentelor de la facultăţile de economie, în sesnsul întăririi încrederii în propria valoare şi în capacitatea de a iniţia şi dezvolta o afacere.

De asemenea, a fost subliniat rolul cooperării între femeile antreprenor în susţinerea reciprocă a afacerilor proprii, dând în acest sens exemplul femeilor antreprenor din SUA, unde acestea preferă să conducă afaceri mici şi mijlocii, furnizoare în special servicii de asistenţă.

În concluzie doamna Cook consideră că antreprenoriatul feminin din România este deja pe drumul cel bun, luând în considerare numărul mare de femei care, tot mai mult, îşi valorifică potenţialul în afaceri şi funcţii de conducere.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: