Salvator şi în timpul liber. Ce gest a făcut un pompier de la ISU Galaţi VIDEO

Salvator şi în timpul liber. Ce gest a făcut un pompier de la ISU Galaţi VIDEO

sursa: ISU Galati

Chiar dacă era în timpul liber, dragostea pentru meseria de pompier l-a făcut pe Ionuţ Năstăsache, din judeţul Galaţi, să acţioneze imediat atunci când a văzut o casă în flăcări. Proprietarul casei a aprins focul şi a plecat după apă, moment în care jarul a căzut pe covor şi s-a extins cu repeziciune.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ionuţ Lucian Năstăsache este pompier din anul 2007 şi a participat la numeroase intervenţii, astfel încât a văzut multe drame provocate de nerespectarea regulilor de prevenire a incendiilor. 

„Aflat în timpul liber, colegul nostru Ionuţ a vazut că s-a aprins casa unui vecin din Bălăşeşti şi a sărit repede în ajutorul persoanei. Datorită ajutorului oferit, colegii de la Garda de intervenţie Bereşti au reuşit să localizeze incendiul doar la o cameră, salvând restul casei de lăcomia flăcărilor. Bărbatul de 60 de ani, din localitatea Bălăşeşti, a aprins focul şi a plecat după apă, moment în care jarul a căzut pe covor şi a aprins repede toată camera”, a anunţat ISU Galaţi.

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc cetăţenilor câteva măsuri elementare care trebuie respectate înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală:

 

 

- verificarea periodică, cu personal autorizat, a instalaţiilor electrice, instalaţiiloVr de alimentare cu gaze şi instalaţiilor de încălzire centrală, eliminându-se eventualele defecţiuni sau improvizaţii;

- sobele şi coşurile de fum trebuie verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

- zidăria şi tencuiala coşurilor de fum trebuie verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;

- nu trebuie depozitate în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;

- în faţa uşiţelor sobelor trebuie amplasata o cutie metalică sau o coală de tablă de 70 x 50 cm, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau lemnelor aprinse.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

   Temperaturi extrem de scăzute, în judeţul Buzău. Ce spun localnicii din Lopătari despre nopţile geroase VIDEO

Un tânăr a fost rănit după ce s-a răsturnat cu maşina într-un canal de irigaţii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările