Să nu vă treacă prin cap să vă abateţi de la lege în aceste zile de sărbătoare! Poliţiştii şi jandarmii promit că vor fi peste tot

Să nu vă treacă prin cap să vă abateţi de la lege în aceste zile de sărbătoare! Poliţiştii şi jandarmii promit că vor fi peste tot

Jandarmii şi poliţiştii vor fi prezenţi în zonele fierbinţi ale oraşului. Foto: Adevărul

Pe tot parcursul Sărbătorilor Pascale jandarmii şi poliţiştii gălăţeni vor fi angrenaţi, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în acţiuni ce au ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 200 de jandarmi gălăţeni vor asigura la nivelul judeţului Galaţi ordinea şi siguranţa publică cu ocazia manifestărilor pascale, constituiţi în echipe mobile auto, patrule independente şi mixte (jandarm – poliţist) cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale. 

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gălăţeni vor fi prezenţi în zona a 6 lăcaşe de cult (Mănăstirea Buciumeni, Tudor Vladimirescu, Adam, Catedrala Galaţi şi Tecuci, cimitirul din Tecuci) pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces spre acestea. 

Lor li se vor alătura peste 180 de poliţişti din structurile operative ale I.P.J. Galaţi precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Se vor intensifica acţiunile în zonele aglomerate, pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi a infracţiunilor cu violenţă, precum şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

Pentru prevenirea manifestărilor antisociale, o atenţie deosebită va fi acordată locurilor cu mare afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, zonelor de agrement, dar şi pieţelor şi târgurilor.

Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă se urmăreşte şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune, astfel că vor fi asigurate rezerve de intervenţie  amplasate în locuri care să permită reducerea timpului de răspuns.

Totodată, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor efectua controale în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe arterele de circulaţie, pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului şi comerţului cu animale şi produse tradiţionale, în vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseele de acces către zonele aglomerate  pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie - viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice - şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: