S-a semnat contractul pentru parcul de agrement de 6,25 de milioane de euro, de la plaja Dunărea. O parte dintre obiective vor fi gata în vară

S-a semnat contractul pentru parcul de agrement de 6,25 de milioane de euro, de la plaja Dunărea. O parte dintre obiective vor fi gata în vară

Semnarea contractului pentru plaja Dunărea FOTO PMG

Licitaţia a fost câştigată de firma bucureşteană Karan – Business & Finance S.R.L., care se angajează să investească, în circa doi ani, 6,25 de milioane de euro. Parcul de agrement va include plajă, bazine de înot, parc de distracţii pentru copii, două cluburi (dintre care unul tip thermae), baruri, terenuri de sport, un hotel şi multe altele.

Marţi, 11 aprilie 2017, s-a semnat contractul pentru concesionarea Plajei ”Dunărea”. Societatea care a preluat în concesiune obiectivul de agrement este  Karan – Business & Finance S.R.L. Bucureşti, iar valoarea investiţiei private, potrivit ofertei financiare, este de 6.250.000 de euro. Asta înseamnă cu municipalitatea gălăţeană nu va investi niciun leu în plaja Dunărea, ci va primi o taxă de concesiune de la investitor, care se obligă să facă o serie de investiţii spectaculoase.

Conform planurilor prezentate de concesionar, în această vară vor fi putea fi date în folosinţă atât plaja cât şi unul dintre bazine, restul investiţiilor urmând să fie finalizate conform calendarului de lucrări prezentat mai jos.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, s-a arătat fericit de semnarea contractului. „Sunt încântat că unul dintre cele mai importante proiecte pentru această vară a intrat în linie dreaptă. Îi urez succes concesionarului şi îndeplinirea tuturor obiectivelor”, a declarat edilul.

Ce urmează să se facă şi la ce termene 

Karan–Business & Finance SRL Bucureşti, o firmă care a fost înfiinţată în 2005 având ca obiect principal de activitate serviciile de consultanţă pentru afaceri şi management, servicii profesionale de consultanţă juridică, servicii de consultanţă financiară şi fiscală, servicii de administrare de personal, salarizare şi consultanţă în domeniul resurselor umane.


Schiţa proiectului FOTO PMG

Amintita companie se angajează ca în termen de 14 luni să investească în modernizarea plajei Dunărea 6,25 milioane de euro, zona urmând să capete un aspect modern, mai ales că şi râpa Ţiglina (porţiunea de la Uzina de Apă la Trecerea Bac) este în planurile municipale privind construirea unui port de ambarcaţiuni turistice.
 
Potrivit planului de management înaintat de Karan–Business & Finance, amenajarea plajei se va finaliza pînă la sfârşitul lunii mai 2017, perioadă în care se va rezolva şi problema toaletelor şi a sistemului de colectare a gunoiului. De asemenea, până la 31 mai vor fi reparate aleile pietonale şi parcarea.
 
În luna mai vor debuta în forţă lucrările la câteva dintre investiţiile majore ale investiţiei:  montarea unor piscine descoperite pe plajă (care vor fi gata la 1 iunie), amenajarea unui loc de joacă tip Babyland (cu termen de finalizare 30 septembrie 2017), construcţia unei tiroliene (termen 30 iunie 2017), montarea de beach-baruri (gata la 1 iunie) şi amenajarea terenurilor de sport (termen 1 iulie).
 
În iunie 2017 va începe amenjarea unui teren de minigolf (cu termen de dare în folosinţă 1 septembrie), dar şi demararea lucrărilor de construcţie a unui club şi amenajarea parcului (ambele vor fi gata la sfârşitul lui septembrie).
 
În iulie va începe construcţia unui teren de paintball (gata la  1 octombrie), iar în septembrie începe construirea celui de-al doilea club (care va fi special, de tip Therme şi va fi gata în iunie 2018) şi a unui hotel de trei stele (gata în februarie 2018.
 

Declaraţii optimiste

 
Directorul firmei bucureştene, Neculai Gălăţanu, a declarat că va semna contractul cu Primăria Galaţi în cursul aceste săptămâni şi că nu poate dezvălui cum şi de unde va face rost de banii ncesari investiţiei.
 
„Karan este o companie care oferă consultanţă în afaceri. Noi trăim din acest business. Am văzut că au apărut unele comentarii că de unde avem noi bani să investim. Păi ce, vor acum să îi învăţ cum se atrag invesitorii? Eu vă garantez că pe 1 iunie plaja va fi funcţională, cu tot cu zona de babyland. Există timp, nu e nicio problemă. Dacă ai bani, muţi şi munţii din loc”, a declarat Neculai Gălăţanu.
 
„Câştigătorul acestei licitaţii ne-a asigurat că, până la vară, gălăţenii vor avea finalizată prima faza a acestui proiect, care înseamnă plaja şi un bazin. A doua fază a acestui proiect înseamnă un Aqua Park acoperit la standarde de secol 21 precum şi multe alte facilitaţi”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului.
 
Partea interesantă este că municipalitatea gălăţeană nu va investi nimic, ci va încasa o redevenţă de 2,3 lei/lună/mp de teren neamenajat şi de 5,44 lei/lună/mp pentru terenul amenajat. O veste bună este că parcul de distracţii va asigura la final 250 de locuri de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: