Românul care a venit din Italia ca să fraudeze ATM-urile din România. Ce metodă folosea ca să păcălească sistemul informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 46 de ani a fost condamnat pentru fraudă informatică la o pedeapsă cu suspendare, cu toate că a fraudat peste 10 ATM-uri de pe raza a patru judeţe, cauzând un prejudiciu de zeci de mii de lei. Individul are un cazier extrem de bogat, din care nu lipsesc traficul de droguri şi vătămare corporală gravă.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Eugen Udrea (46 de ani) la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă informatică în formă continuată.

Asta deşi cazierul individului este unul extrem de bogat, numărând condamnări în repetate rânduri la diverse pedepse privative de libertate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi vătămare corporală gravă (în România), infracţiuni legate de traficul ilicit de droguri, falsificarea mijloacelor de plată, comercializare de bunuri furate ori conducere sub influenţa alcoolului sau stupefiantelor (în Italia).

Procurorii DIICOT Galaţi au stabilit faptul că, în perioada 15-19 februarie 2017, bărbatul a venit din Italia, unde locuia la acel moment, pentru a efectua 30 de retrageri fără drept, accesând ilegal mai multe bancomate aparţinând Raiffeisen Bank, amplasate în localităţi din judeţele Galaţi, Vrancea, Ialomiţa şi Călăraşi, prin restricţionarea accesului la datele informatice atât de pe cardurile special utilizate în acest scop, cât şi cele din sistemul informatic accesat, precum şi prin împiedicarea funcţionării normale a ATM-urilor, obţinând astfel ilegal 38.000 lei.

Eugen Udrea a aflat de această metodă de fraudare a ATM-urilor la începutul anului 2017, în timp ce se afla în Italia, citind pe internet un articol referitor la apariţia unei noi metode de fraudare a bancomatelor. Ulterior, a aflat că această metodă se aplică doar unui anumit tip de terminal ATM.

Modalitatea folosită de Eugen Udrea  pentru a sustrage sume de bani din bancomate este cunoscută, generic, sub numele de „metoda furculiţa” şi constă, în linii mari, în utilizarea unui dispozitiv metalic cu ajutorul căruia, în urma efectuării unei tranzacţii, se poate bloca suma în cauză în fanta unde se eliberează banii din bancomat, după care suma este sustrasă, fără ca respectivul cont, ataşat cardului, să fie debitat.  Eugen Udrea şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite