Români expulzaţi din Italia din cauza unui lanţ de înşelăciuni prin metoda „Restul“. Cum acţionau escrocii

Români expulzaţi din Italia din cauza unui lanţ de înşelăciuni prin metoda „Restul“. Cum acţionau escrocii

Escrocii se foloseau de o metodă ingenioasă FOTO Arhiva Adevărul

Timp de cinci ani, cei trei români nu mai au voie să intre pe teritoriul Italiei. Potrivit presei din Peninsulă, prejudiciul dovedit fiind mic, ei nu pot fi condamnaţi la închisoare, măsura expulzării fiind luată deoarece „faptele produc un sentiment acut de nesiguranţă cetăţenilor oneşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cetăţeni români au primit, la sfârşitul săptămânii trecute, ordin de expulzare din Italia şi au fost însoţiţi la graniţă de agenţii de poliţie din Trieste. După cum scrie presa din Peninsulă, cei trei s-au dovedit a fi autorii mai multor înşelătorii în zona de nord a acestei ţări, îndeosebi prin metoda „restul”.

Indivizii au vârste de 25, 36 de ani şi respectiv, 49 de ani, au fost scoşi de pe teritoriul naţional italian, însoţiţi de poliţişti, la graniţa italo-slovenă. Conform Il Gazettino, ordinul de expulzare a fost semnat de chestorul din Pordenone, Marco Odorisio, întrucât românii au fost găsiţi responsabili de mai multe escrocherii, iar măsurile legale împotriva lor au fost validate de Tribunalul din Trieste. 

Prejudiciul creat de escroci a fost considerat prea mic pentru se aplica o condamnare la închisoarea, însă oamenii legii au precizat că expulzarea era necesară deoarece „faptele celor trei produc un sentiment acut de nesiguranţă cetăţenilor oneşti”.

Românii nu se vor mai putea întoarce în Italia timp de cinci ani. Ei au fost depistaţi într-un hotel din Pordenone, după ce erau daţi în urmărire ca fiind persoane care comit înşelăciuni cu metoda „Restul”.

Escrocheria funcţionează cumva simplu. Unul dintre escroci - „clientul” - cumpără un produs de 1 sau 2 euro, îi arată vânzătorului o bancnotă de 50 sau 100 de euro, apoi o ascunde, dar pretinde că a plătit deja şi cere restul. În acel moment, un complice se apropie şi susţine înşelătoria luând pe furiş bancnota şi ieşind din magazin pentru a nu fi găsită asupra primului escroc.

Însoţiţi la sediul poliţiei pentru investigaţii, s-a constatat că cei trei aveau precedente pentru escrocherii comise în diferite regiuni din nordul Italiei. Pentru activitatea lor ilegală erau deja emise ordine de interdicţie în localităţile Lucca, Cecina, Castelnuovo Garfagnana şi Siena din regiunea Toscana, Levanto şi Savona în Liguria, Cortemilia din Piemonte şi Guidizzolo, în Lombardia. De această dată însă, interdicţia pe durata celor 5 ani este valabilă pe întreg teritoriul italian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: