Români arşi cu pistolul termic, băgaţi cu capul în apă şi închişi într-un frigider de patronii francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

A început procesul familiei Behra, cunoscuţi comercianţi din localitatea balneară Wimereux (Franţa), membrii săi fiind acuzaţi de răpire, sechestrare, detenţie arbitrară cu tortură sau acte de barbarie comise în iulie 2017 împotriva a trei români pe care îi suspectau de furt.

Nouă persoane au fost aduse în faţa Curţii din Saint-Omer (Franţa) pentru acte de răpire şi violenţă comise în staţiunea balneară Wimereux pe 24 iulie 2017 împotriva a trei cetăţeni români.

Printre acuzaţi se numără membri ai familiei Behra, proprietarii de la A La Charlotte, un cunoscut magazin de îngheţată din Wimereux. Comercianţii sunt acuzaţi că le-au provocat românilor arsuri cu un pistol termic, spânzurări simulate sau tentative de înec, închizându-i apoi într-un frigider.

Membrii familiei Behra au fost trimişi în judecată pentru răpire şi sechestrare de persoane. Alte şase persoane, apropiaţi ai aceleaşi familii, sunt, de asemenea, urmărite penal pentru reţinere, răpire, sechestrare sau detenţie arbitrară cu tortură şi acte de barbarie.

O femeie este urmărită penal pentru abţinere voluntară de la prevenirea unei infracţiuni sau a unei infracţiuni contra integrităţii persoanei. Dintre cei nouă inculpaţi, cinci sunt urmăriţi penal şi pentru jaf armat.

Cum a început totul

Anchetatorii au stabilit că familia Behra a fost victima unui jaf şi l-a suspectat pe unul dintre angajaţii săi, de naţionalitate română, de furt. Membrii familiei au decis apoi să îşi facă singuri dreptate.

Ei au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din casa unde locuiau şi l-au recunoscut pe unul dintre angajaţii lor. De amintit este că o anchetă a Poliţiei franceze în legătură cu furtul din casa familiei Behra este în curs, autorii nefiind încă găsiţi.

Torturaţi şi abandonaţi

Angajatul român şi familia sa au fost răpiţi în timpul nopţii. Românii acuză nouă persoane că i-au torturat în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017. Aceştia au spus la Poliţie că răipitorii i-au ars cu un pistol termic, i-au supus la mai multe spânzurări simulate sau tentative de înec, după care i-au închis într-un frigider.

Cele trei victime au fost apoi abandonate în La Chapelle-d'Armentières, o localitate din nordul Franţei, unde au depus plângere la Jandarmerie.

Patru membri ai familiei Behra au fost puşi sub acuzare. Este vorba de capul familiei şi partenera sa de viaţă, dar şi fiul şi fiica sa, ultimii doi fiind urmăriţi penal pentru omisiunea de a ajuta o persoană în pericol. Alte cinci persoane, membri apropiaţi ai familiei, au fost arestate sub suspiciunea că au participat la torturarea românilor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Poliţişti de la Secţia 16 din Capitală, trimişi în judecată pentru tortură. Agenţii au snopit în bătaie două persoane pentru că nu purtau mască de protecţie

Cât de îngrozitoare erau metodele de tortură folosite de strămoşii noştri: de la ţepuşe înfipte în sâni până la strivitul oaselor cu roata

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite