Româncă din Italia acuzată de rele tratamente, înşelată chiar de avocatul său. Acesta nu avea dreptul de a profesa

Româncă din Italia acuzată de rele tratamente, înşelată chiar de avocatul său. Acesta nu avea dreptul de a profesa

FOTO torino.corriere.it

Un Italian de 55 de ani şi-a oferit serviciile de avocat unei românce care era cercetată pentru rele tratamente aplicate fiicei sale. Pe parcursul procesului, procurorul de şedinţă a descoperit că bărbatul nu mai era înregistrat ca avocat din 2015.

O româncă stabilită în oraşul italian Torino, acuzată de rele tratamente aplicate propriei fiice, a fost escrocată de un italian care se dădea drept avocat şi care a asigurat-o că o va apăra la tribunal. Femeia i-a plătit 1.850 de euro falsului avocat, scrie Corriere della Sera. 

Faptele s-au petrecut între anii 2015 şi 2016, mai scrie sursa citată, iar procesul împotriva italianului s-a încheiat luni, 24 ianuarie 2022. 

Deşi nu mai avea dreptul de a practica profesia de avocat, Vincenzo Vittorio Zagami, în vârstă de 55 de ani şi originar din Bari, a asistat-o la tribunal pe româncă, care era acuzată că i-a aplicat rele tratamente fiicei sale. 

Despăgubire substanţială

În timpul procesului, procurorii au constatat că înregistrarea lui Zagami în Secţia Specială a Avocaţilor Comunitari a fost revocată în 2015 şi că înscrierea sa în Ordinul Avocaţilor de la Biroul din Nisa era „insuficientă pentru a-şi putea exercita profesia în Italia.”

Cu toate acestea, italianul i-a perceput româncei un ”onorariu” de 1.200 de euro pentru a o apăra în instanţă, dar i-a cerut şi o maşină pentru spălat pavimentul, în valoare de 650 de euro.

Tribunalul din Torino a decis luni, 24 ianuarie, că Vincenzo Vittorio Zagami este vinovat de înşelăciune şi exercitarea abuzivă a profesiei de avocat, condamnându-l la un an şi 6 luni de închisoare şi obligându-l să achite şi o amendă de 15.000 de euro. De asemenea, italianul va trebui să-i plătească româncei o despăgubire în valoare de 10.000 de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările