Româncă de 25 de ani, desemnată cetăţean de onoare al unui oraş din Italia. Cu ce a impresionat tânăra

Româncă de 25 de ani, desemnată cetăţean de onoare al unui oraş din Italia. Cu ce a impresionat tânăra

Denisa Zamfira şi primarul Giorgio Merlo FOTO Corriere Quotidiano

Consiliul Local din Pargelato, localitate aflată în apropiere de Torino (Piemonte), a votat în unanimitate acordarea titlului pentru Denisa Zamfira, o tânără care are cetăţenie italiană, dar origini româneşti.

Denisa Zamfira, o româncă în vârstă de doar 25 de ani, a fost declarată cetăţean de onoare al localităţii Pragelato din apropierea oraşului Torino, în Piemonte.

Administraţia din Pragelato, în frunte cu primarul Giorgio Merlo, a votat cu unanimitate acordare titlului „pentru a da un semnal despre cum se poate face integrarea fără extremisme şi fără controverse, aspecte care au caracterizat prea mult timp tema imigraţiei în ţara noastră”, după cum a declarat edilul localităţii pentru pentru www.rotalianul.ro. 

Denisa, care locuieşte în Pragelato alături de părinţii săi români, s-a născut în România, în judeţul Vaslui, dar şi-a trăi cea mai mare parte a vieţii în Italia. A studiat la şcoala gimnazială din Fenestrelle şi la liceul din Pinerolo al Porporato.

Apoi, a absolvit facultatea la profilul socio-psiho-pedagogie, după care a obţinut cu brio un master în „Ştiinţele corpului şi ale minţii”, cu posibilitatea de a se înscrie pentru doctorat la Universitatea Molinette din Torino.

„Este povestea unor succese academice, dar şi a unei bune integrării în comunitate, ţinând cont de toate obstacolele pe care a trebuit să le depăşească pentru a ajunge până aici”, a declarat primarul Giorgio Merlo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: