Român fără permis, dar cu tupeu, prins conducându-şi maşina pe un drum naţional. Cum a încercat el să-i păcălească pe oamenii legii

Român fără permis, dar cu tupeu, prins conducându-şi maşina pe un drum naţional. Cum a încercat el să-i păcălească pe oamenii legii

Maşina pe care o conducea gălăţeanul cu permis fals FOTO Poliţia de Frontieră

Gălăţeanul Claudiu C. (29 ani) a fost depistat de poliţiştii de frontieră pe DN26, în zona localităţii Frumuşiţa. Verificările făcute în bazele de date au arătat că el nu a avut niciodată un permis de conducere auto. A încercat să-i păcălească pe poliţişti arătându-le un permis auto ucrainean care, în final, s-a dovedit fals.

Gălăţeanul Claudiu C., în vârstă de 29 de ani, a reuşit „performanţa” de se alege cu un dosar penal care l-ar putea trimite la închisoare după ce a fost prins conducând o maşină pe un drum naţional ce traversează judeţul Galaţi.

În data de 14 mai 2019, în jurul orei 6.20, poliţiştii  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit, pe DN 26, în localitatea de frontieră Frumuşiţa, un autoturism marca Skoda Octavia înmatriculat în România. La volan era Claudiu C., care a prezentat la controlul de rutină un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Situaţia fiind destul de ciudată - având în vedere că gălăţeanul nu deţine şi cetăţenia ucraineană deci, juridic, nu avea cum să deţină un permis de conducere eliberat de amintita ţară - poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul de conducere în cauză este total. 

Mai mult decât atât, din baza de date a Poliţiei Române a rezultat că bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule. Conform propriilor declaraţii, el folosea permisul fals de mai mulţi ani, răstimp în care a avut norocul să nu fie oprit niciodată de către oamenii legii.

El a recunoscut, de altfel, că a cumpărat permisul de la un cetăţean moldovean, pe care nu-l cunoaşte, contra sumei de 100 de euro, dar că acesta l-a asigurat că documentul este autentic şi nu falsificat. Se pare că actul provine de la deja celebra reţea de falsificatori ucraineni care au umplut pur şi simplu Europa cu acte de identitate şi permise auto falsificate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă  permis de conducere precum şi de uz de fals. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: