Ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public continuă la Galaţi. Unde puteţi cere să vi se „cureţe” zona

Ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public continuă la Galaţi. Unde puteţi cere să vi se „cureţe” zona

Maşinile abandonate sunt ridicate de câţiva ani la Galaţi FOTO PMG

Autorităţile locale din Galaţi au anunţat că anul acesta s-au ridicat deja de pe domeniul public mai multe maşini decât tot anul trecut. Sunt vizate în mod special maşinile în stare foarte proastă, care „zac” de mult timp în zonele publice din municipiu. Sunt sub observaţie şi maşinile care nu sunt înmatriculate în România, dar sunt în parcările fără plată.

Primăria municipiului Galaţi a început campania de toamnă de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public. Astfel, într-o singură zi, prin intermediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat, din cadrul Primăriei, au fost ridicate 7 maşini, iar alte 7 de către proprietarii sau deţinătorii legali ai acestora care s-au conformat somaţiilor primite.

„Precizăm că până la ridicarea efectivă a unei maşini abandonate pe domeniul public, există proceduri legale care trebuie respectate şi care necesită un timp mediu de aproximativ patru luni”, a explicat instituţia aparenta lentoare cu care se desfăşoară această acţiune intens susţinută de locuitorii oraşului.

Reprezentanţii Primăriei au mai precizat că alte 30 de maşini ar urma să fie ridicate de pe domeniul public în perioada imediat următoar. Sunt în analiză, în momentul de faţă, în urma sesizărilor venite din partea gălăţenilor sau a celor din partea echipelor Primăriei aflate pe teren, aproximativ 300 de autovehicule.

Pe parcursul acestui an, în municipiul Galaţi, au fost ridicate 60 de astfel de vehicule, în 2018 - 49 de vehicule, în 2017 – 71, în 2016 – 31, în 2015- 11, în 2014 – 21, iar în 2013 – 5.

„Primăria municipiului Galaţi le mulţumeşte gălăţenilor pentru sesizările trimise de-a lungul timpului către serviciile de specialitate şi îi încurajează să sprijine în continuare acest demers, semnalând dacă observă noi autovehicule abandonate pe domeniul public”, a transmis intituţia. 

Sesizări se pot face la sediul Primăriei, din str. Domnească nr. 54, la Registratură, la adresa de email sesizari@primariagalati.ro sau utilizând aplicaţia Galati City App. 

De asemenea, sesizări se pot transmite şi către Poliţia Locală, la numărul de telefon 0236955, la adresa office@politialocalagalati.ro sau utilizând formularul online dedicat petiţiilor care poate fi găsit pe siteul www.politialocalagalati.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: