Revoluţia distracţiei la Galaţi, în 2017: două cinematografe de tip multiplex vor fi date în folosinţă în primăvară

Revoluţia distracţiei la Galaţi, în 2017: două cinematografe de tip multiplex vor fi date în folosinţă în primăvară

Aşa arată planul desenat al extinderii de la City Mall FOTO infografic

Investiţiile sunt cu atât mai importante cu cât, în ultimii zece ani, Galaţiul nu a avut niciun cinematograf funcţional, amatorii de filme fiind nevoiţi să bată un drum de 15 kilometri dus şi alţi 15 întors până la mallul din Brăila. Cele două cinematografe vor avea, în total, nu mai puţin de 14 săli de proiecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce în ultimii zece ani nu au avut la dispoziţie niciun cinematograf funcţional (cu exepţia celui deschis anul trecut la Casa de Cultură a Sindicatelor), cinefilii din Galaţi au toate motivele să se bucure în 2017: vor fi date în folosinţă  două multiplexuri cu dotări de ultimă oră, în două puncte importante ale oraşului.

În acelaşi timp, Primăria Galaţi a anunţat că face demersuri accelearate pentru a prelua cele patru cinematografe aflate în patrimoniul regiei de difuzare a filmelor, dintre care cel puţin unul va redeveni ce-a fost.

Opt săli de cinema la City Mall

Iinvestitorii de la NEPI (New Europe Property Investment), respectiv grupul care deţine Shopping City Galaţi, au depus încă din toamnă actele pentru a obţine autorizaţia de construcţie pentru extinderea galeriilor pe care le deţine în bulevardul George Coşbuc (zona Patinoar), iar lucrările ar putea fi gata în primăvară.

„Primăria Municipiului Galaţi sprijină un proiect de anvergură derulat de Shopping City Galaţi legat de  extinderea cu noi suprafeţe comerciale şi spaţii de divertisment”, a informat biroul de presă al instituţiei publice menţionate. 

Construirea extinderii de la City Mall va însemna pentru Galaţi peste 400 de noi locuri de muncă. Investiţia totală se va ridica, astfel, la aproximativ 30 de milioane de euro, iar punctul de atracţie va fi un cinematograf multiplex (cu nu mai puţin de opt săli), după care gălăţenii tânjesc de multă vreme.

Lucrările de modernizare şi de extindere vor începe, conform planurilor, în luna noiembrie, termenul de finalizare fiind prevăzut pentru sfârşitul anului  2017.

Modernizarea va include completarea ofertei de branduri şi servicii, cât şi inaugurarea unor noi zone de divertisment.


Ionuţ Pucheanu, primarul  municipiului Galaţi, s-a arătat încântat de investiţie.  „Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, investitorii care îşi propun să dezvolte în oraşul nostru proiecte, vor găsi întotdeauna sprijin din partea mea şi implicit a Primăriei Municipiului Galaţi. Crearea de locuri de muncă în Galaţi va reprezenta întotdeauna o prioritatepentru mine”, a declarat Pucheanu.

Cinci săli de cinema la Auchan

În partea de sud a oraşului, la Auchan (în apropiere de campusul universitar Danubius şi de Selgros) se va construi, până la Paşti, un cinematograf cu cinci săli şi 700 de locuiri.

Investiţia a fost confirmată atât de conducerea Immochan Romania (divizia imobiliară a Auchan), cât şi de primarul municpiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a declarat recent că a semnat documentele privind autorizarea lucrărilor.

„Intenţia noastră pentru perioada următoare este să intrăm într-un proces de ameliorare a confortului clienţilor şi a capacităţii de atracţie a centrului comercial. Elementul cel mai important este cel legat de dorinţa noastră de a aduce în Galaţi, în acest centru comercial, câteva săli de cinematograf”, a precizat Tatian Diaconu, director Immochan România.

Odată cu ridicarea noului cinemnatograf şi a extinderii hipermarketului, ar urma ca să fie mutat capătul de linie pentru zona Dunărea a transportului în comun la hipermarket, într-un parteneriat cu hipermarketul, care ar urma să pună la dispoziţie terenul, executând şi staţia cu toate dotările necesare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările