Reţea de escroci, destructurată de poliţişti. Capul grupării a comis 19 înşelăciuni, dar nu este considerat un pericol public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

17 persoane sunt anchetate de poliţiştii din Galaţi într-un complex dosar penal, ce priveşte mai multe infracţiuni de înşelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, ameninţare şi furt.

În perioada iulie 2020–septembrie 2021, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au efectuat investigaţii într-un dosar penal ce priveşte mai multe infracţiuni de înşelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, ameninţare şi furt.

Dosarul penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost constituit prin reunirea mai multor dosare penale de la diferite subunităţi ale Poliţiei municipiului Galaţi, în urma plângerilor depuse de 11 păgubiţi, persoane fizice şi juridice.

”În principal, cauza priveşte comiterea de infracţiuni de abuz de încredere şi furt privind înstrăinarea unor bunuri, (autoturisme şi electronice – sisteme audio) ce nu au mai fost restituite, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals (prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase şi privind închirierea unor echipamente electronice, precum şi contractarea unor împrumuturi de la diferite societăţi de profil din municipiul Galaţi), infracţiuni comise în perioada 2018 – 2019”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii acestor infracţiuni se ridică la suma de 450.000 de lei.  17 persoane sunt cercetate în prezent în acest dosar, 16 dintre acestea fiind audiate, fără a fi dispuse măsuri preventive.

Pe 20 septembrie, a fost audiat suspectul principal cercetat în acest caz (cel de-al 17-lea), un bărbat în vârstă de 32 ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, care ar fi comis 19 înşelăciuni, o infracţiune de abuz de încredere, o infracţiune de uz de fals şi o infracţiune de furt. După audierea acestuia, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar ulterior Judecătoria Galaţi l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum te fereşti de escroci pe site-urile de comerţ online. Greşeala care te poate costa o avere

Femeie înşelată cu 10.000 de lei. A căzut victimă unor escroci care i-au spus că fiica sa a suferit un accident

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite