Reprezentanţi din mediul academic, economic, social şi politic caută soluţii pentru securitatea mediului şi cea energetică a ţărilor din Europa de Est

Reprezentanţi din
mediul academic, economic, social şi politic caută soluţii pentru securitatea mediului
şi cea energetică a ţărilor din Europa de Est

Universitatea ”Dunărea de Jos” Foto: arhivă Adevărul

În perioada 11-12 aprilie 2019, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului, împreună cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, va organiza Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării, care a primit patronajul Ministerului de Externe, urmând a fi integrat în calendarul evenimentelor organizate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forumul va consta în furnizarea unei platforme de comunicare pentru mai multe categorii de actori implicând în acest sens reprezentanţii instituţiilor europene responsabili de strategiile macro-regionale europene, cu scopul de a dezvolta iniţiative aplicate pentru ariile prioritare ale Strategiei Uniunii Europene în Regiunea Dunării.

Forumul de dezbatere este un format de lucru şi de dialog cu scopul de a căuta împreună cu reprezentanţi din mediul academic, economic, social şi politic cele mai bune soluţii de politici publice europene pentru provocările pe care le întâmpină statele din regiune.

Evenimentul va permite participanţilor să împărtăşească propria expertiză şi experienţă, dar şi cele mai bune practici pentru o serie de teme de interes regional (dezvoltare locală şi regională, tineret, coeziune, rezilienţă, securitate energetică, securitatea mediului, participarea cetăţenească, politici europene, politica de vecinătate), încurajând dialogul cu părţile interesate, dar şi noi parteneriate şi proiecte comune ce pot oferi soluţii la provocările existente la nivel regional. Detalii pe: www.danubecooperationforum.ro.

Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) este proiectul politic european lansat de România împreună cu Austria, reprezentând un instrument de cooperare a statelor din bazinul Dunării (9 state membre UE şi 5 state non-membre UE), destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor Uniunii Europene. Mai multe detalii despre SUERD sunt disponibile la http://www.mae.ro/strategia-dunarii  sau www.danube-region.eu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările