REPORTAJ Maidanezii agresivi au devenit stăpânii străzilor

REPORTAJ Maidanezii agresivi au devenit stăpânii străzilor

Câinii comunitari sunt la fel de numeroşi ca şi oamenii în anumite zone ale oraşului Foto Cosmin Costache

Prezenţa haitelor de câini vagabonzi, care s-au înmulţit periculos de mult, nemulţumeşte majoritatea gălăţenilor. Încercările autorităţilor de a lua măsuri se lovesc de împotrivirea iubitorilor de animale, în opinia cărora maidanezii nu trebuie eutanasiaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie paradoxală în Galaţi. Majoritatea gălăţenilor se pronunţă pentru ridicarea câinilor comunitari din zonele unde s-au strâns în grupuri periculos de mari, însă există şi persoane care susţin că oamenii şi animalele pot convieţui împreună cu puţină înţelegere. Cele mai problematice zone sunt cartierul Micro 39 A, în zona restaurantului „Prinţ şi Cerşetor", Valea Oraşului, Faleza Superioară, în dreptul parcului de joacă şi Micro 19, în vecinătatea restaurantului „Neacşu".
„Nu se mai poate aşa. Eu mă duc seara în schimbul de noapte şi nu pot parcurge câţiva zeci de metri până la maşină pentru că sunt atacat de fiecare dată de câini vagabonzi. Trebuie să am ceva în mână ca să îi sperii, altfel ajung la spital muşcat. Trebuie să se ţină cont şi de opinia noastră", ne-a declarat Ion Zamfir (52 de ani).
Abandonaţi pe străzi
Se pare că animalele sunt aduse în anumite părţi ale oraşului de persoane rămase încă neidentificate şi abandonate pe străzi.
„Am văzut cu ochii mei cum o dubiţă a venit lângă tomberoanele de gunoi, iar şoferul a luat din maşină o cutie cu circa 5-6 căţeluşi şi i-a lăsat pe jos. S-a urcat imediat în maşină şi a plecat. Era întuneric şi nu l-am văzut foarte bine. Peste un an, doi, ne trezim că avem o mulţime de câini pe străzi şi nu ştim de unde. Iată de unde", susţine Marcel Panfil (49 de ani), administratorul unui chioşc din Micro 39 A.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările