Reabilitare la bibliotecă pentru un bărbat care a creat o reţea de influenţă în rândul poliţiştilor de la Rutieră prin care trafica obţinerea permiselor de conducere

Reabilitare la bibliotecă pentru un bărbat care a creat o reţea de influenţă în rândul poliţiştilor de la Rutieră prin care trafica obţinerea permiselor de conducere

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 37 de ani a primit o pedeapsă cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a fost dat în vileag chiar de către unul dintre cei care ar fi trebuit să beneficieze de reţeaua infracţională pe care o crease pentru obţinerea permiselor de conducere de diferite categorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Dănuţ Buhăescu (37 de ani) a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influenţă. În plus, a fost obligat să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la biblioteca VA Urechia din Galaţi. Verdictul instanţei a rămas definitiv prin neapelare.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul se folosea de influenţa pe care o avea asupra agenţilor de Poliţie Rutieră din Galaţi pentru a negocia ca la piaţă obţinerea permiselor de conducere de diferite categorii.

Reţeaua infracţională creată de acesta a fost dată în cele din urmă în vileag chiar de unul dintre cei care ar fi trebuit să beneficieze de influenţa lui Buhăescu, Nicu Roşca, un  gălăţean care a plătit 250 de euro, dar care în final nu a obţinut permisul de conducere pentru categoriile C şi E, aşa cum şi-ar fi dorit. 

Una dintre conversaţiile dintre Buhăescu şi Roşca interceptate de anchetatori:

Nicu Roşca: Aşa stau câteva luni?
 
Buhăescu: Da nu e la câteva luni, mai mult de o lună nu te duce, mă.
 
Nicu Roşca: Da, na mă, durează, mă, două, trei luni până la programare, ce dracu?
 
Buhăescu: Nu e adevărat! Hai, mă, ce dracu!
 
Nicu Roşca: Am pierdut şi banii, măi omule, am pierdut tot. Şi mai am oleacă până în…
 
Buhăescu: Şi vrei să-ţi spun ceva?
 
Nicu Roşca: În mai, da, în mai.
 
Buhăescu: Dacă mă duc io, chiar aştept să vină acesta din concediu şi mă duc eu şi te programez. Trebuie să aduci 50 de euro. Aşa, du-te şi…
 
Nicu Roşca: Păi, îţi dau mă, de aicea, mă. Îţi dau 250 acum şi rămâne să-ţi mai dau 50 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: