Razii de amploare. Huliganii care consumau alcool şi spărgeau seminţe în parcuri, puşi să strângă mizeria VIDEO

Razii de amploare. Huliganii care consumau alcool şi spărgeau seminţe în parcuri, puşi să strângă mizeria VIDEO

Cei care făceau mizerie pe stradă au fost puşi de poliţişti să măture FOTO PLM Galaţi

Razii de amploare pe raza municipiului Galaţi, în vederea depistării persoanelor care încalcă legea. Au fost sancţionate şi persoanele care plimbau câini de talie mare fără botniţă, care distrugeau spaţiile verzi sau mobilierul urban, care tulburau liniştea publică şi care făceau comerţ neautorizat. Mai multe grupuri de huligani au fost dispersate, iar cei care au strâns mizeria au scăpat doar cu avertismente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de  mai multe zile, efective sporite de poliţişti locali din cadrul Secţiilor de Poliţie Locală nr. 1, 2, 4 şi 5, Serviciului de Intervenţie Rapidă şi Serviciului Siguranţă Rutieră, au acţionat pe timp de noapte în mai multe zone ale oraşului, cunoscute pentru incidentele legate de ordinea publică.

Oamenii legii au avut în vedere asigurarea unui climat de siguranţă, pe linia depistării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi a depistării elementelor infracţionale.

Au fost vizate în primul rând parcurile şi zonele de agrement, acolo unde, în cursul nopţilor de vineri, sâmbătă şi duminică, poliţiştii locali au legitimat un număr de 117 persoane, fiind aplicate un număr de 74 de amenzi. În baza legii 61/1991– au fost sancţionate 33 de persoane, iar 24 de amenzi au fost aplicate în conformitate cu prevederile HCL 79/2002, fiind aplicate şi sancţiuni în baza legii 12/1990.

Sancţiunile aplicate au fost în principal pentru consum de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate, tulburarea liniştii publice, aruncarea la întâmplare a gunoiului (mai ales sticle de băutură, coji de seminţe, ambalaje de alimente), plimbarea de câini de talie mare fără ca aceştia să aibă botniţă, murdărirea şi distrugerea mobilierului urban, ruperea florilor şi comerţul neautorizat.

Huliganii, primii vizaţi

Ţinta primară a raziilor a fost dispersarea grupurilor de huligani care consumă alcool, fumează şi fac scandal în parcuri sau în zonele rezidenţiale. Nu mai puţin de nouă astfel de grupuri au fost descoperite şi împrăştiate, nu înainte ca unii dintre membrii acestora să fie amendaţi şi puşi să strângă mizeria din urma lor. 

Cocalari din Galaţi puşi la măturat cojile de seminţe

Interesant este că poliţiştii locali au dat dovadă de clemenţă în cazul tinerilor care au acceptat că au greşit şi au adunat mizeria făcută. Aceştia au fost doar avertizaţi, urmând ca în cazul în care repetă „isprava” să fie uşuraţi de bani prin intermediul unor amenzi usturătoare.

Exemple de persoane amendate

În cursul raidului, poliţiştii locali l-au sancţionat cu amendă de 500 lei, pe numitul Adrian Antonio P., în vârstă de 30 ani, din Galaţi, care a fost depistat împreună cu numitul Claudiu S., tulburând liniştea locatarilor de pe strada Nicolae Deleanu. În momentul legitimării individul a devenit recalcitrant, motiv pentru care amenda iniţială de 100 de lei i-a fost mărită de cinci ori.

Oamenii legii au amendat mai multe persoane care, pe domeniul public, ascultau muzică la instalaţia de sonorizare cu uşile deschise şi la intesitate maximă. Cea mai mare amendă, de 200 lei, l-a vizat pe numitul Marius Cătălin H., de 19 ani, din Galaţi, care tulbura liniştea locatarilor dintr-un imobil de pe strada Feroviarilor, după ce în urmă cu o săptămână fusese sancţionat pentru aceeaşi abatere.

Nici negustorii ambulanţi clandestini nu au scăpat. Poliţiştii locali au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, pe numita Nicoleta G., în vârstă de 29 ani  din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată pe Faleza Inferioară, în timp ce comercializa diverse jucării, în sumă de aproximativ 350 lei. Ca măsură complementară bunurile au fost ridicate şi depuse la camera de corpuri delict a Poliţiei Locale Galaţi.

De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii locali de la ordine publică, în baza legii 61/1991 au aplicat un număr de 1.983 de sancţiuni, iar în conformitate cu prevederile HCL 79/2002, au fost date 1.609 amenzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările