Răpeau tinere şi le transformau în sclave sexuale, împingându-le la sinucidere. Victimele se aruncau de la balcon, ca să scape de traficanţii de carne vie

Răpeau tinere şi le transformau în sclave sexuale, împingându-le la sinucidere. Victimele se aruncau de la balcon, ca să scape de traficanţii de carne vie

Fetele apelau la gesturi disperate pentru a scăpa de traficanţii de carne vie Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a hotărât să repună pe rol dosarul a doi traficanţi de carne vie chiar înainte de pronunţarea sentinţei definitive. Aceştia îşi racolau victimele din mediul rural, fiind vizate în special fetele care proveneau din familii dezorganizate, fără prea multă şcoală, şi care aveau copii în întreţinere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi vor reanaliza probele din dosar după publicarea recentă a unei decizii a Curţii Constituţionale, care priveşte infracţiunea continuată, aceasta numărându-se printre capetele de acuzare împotriva lui Ali Aristiţa şi Iulian Obreja, doi gălăţeni  care s-au reprofilat pe traficul de persoane. Aceştia încearcă astfel să obţină pedepse mai mici şi eventual cu suspendare pentru că au exploatat sexual mai multe tinere.

Traficanţii de carne vie acţionau după un plan bine pus la punct. Pentru a le câştiga încrederea, la întâlnirile cu fetele venea iniţial doar Aristiţa Ali, iar ulterior intra în scenă Iulian Obreja, concubinul său, care răpea tinerele şi le obliga să se prostitueze.


Iulian Obreja s-a folosit şi de reţeaua de socializare Facebook, unde se prezenta ca un bărbat dornic să se implice într-o relaţie serioasă. O tânără a căzut în plasa ”loverboy-ului”, care la scurt timp după ce a cunoscut-o, a obligat-o să îşi vândă trupul.

Concubinii au pus la punct un sistem, prin care le transformaseră pe fete în simple sclave sexuale. După ce le răpea, Iulian Obreja le deposeda de telefoanele mobile şi actele de identitate, iar victimele aveau contact doar cu clienţii, care erau dirijaţi în locaţiile unde acestea erau obligate să se prostitueze de către Aristiţa Ali.

Una dintre victime, o tânără de 18 ani, a fost răpită pe când făcea autostopul pentru a ajunge la bunica ei. Ghinionul i-a scos în cale pe cei doi infractori, care au amăgit-o că o pot duce la destinaţie, pentru ca, odată urcată în maşină, adolescenta să se trezească sechestrată.

A urmat un adevărat coşmar pentru fată, care a fost forţată să se prostitueze de nenumărate ori. Când refuza să îşi vândă trupul, era bătută de Iulian Obreja şi ameninţată cu moartea.

Pedepse cu executare în primă instanţă

La un moment dat, cei doi concubini au discutat posibilitatea de a vinde pe adolescentă în străinătate pentru câteva mii de euro, dar fata i-a auzit şi, în disperare de cauză, a sărit pe geamul balconului. Finalmente, cu ajutorul unui şofer de microbuz victima a ajuns la familia sa, unde a povestit ce i s-a întâmplat.

O altă tânără, originară din Tulcea, venise la Galaţi cu un prieten pentru a se distra, dar a sfârşit în mâinile traficanţilor de carne vie. Iulian Obreja a bătut în mai multe rânduri pentru a o obliga să se prostitueze, dar fata nu a acceptat  să facă acest lucru decât odată, motiv pentru care infractorii au lăsat-o să plece acasă.

A treia victimă este o tânără de 19 ani, care avea un copil de un an. Fata a venit la Galaţi, crezând că bărbatul cu care discutase pe reţeaua de socializare este un om serios, cu care poate avea pe viitor o relaţie.

Iulian Obreja nu a stat prea mult la discuţii cu ea şi a sechestrat-o, obligând-o apoi să practice prostituţia. După o perioadă de timp, profitând de un moment de neatenţie al răpitorilor, victima a sărit de la balcon, pentru a cere apoi ajutorul Poliţiei.

Pe 14 martie 2017, Iulian Obreja şi concubina sa, Aristiţa Ali, au fost condamnaţi de Tribunalul Galaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi obligaţi să le plătească celor trei victime câte 20.000 de lei ca daune morale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările